piotrek 35 Posted October 6, 2013 Report Posted October 6, 2013 Witam może ktoś się orientuje jak płaci mleczarnia w Ostrowi Mazowieckiej? Quote
pablos Posted October 7, 2013 Report Posted October 7, 2013 napisz nazwę mleczarni teraz jedna firma wykupuje po kilka mniejszych mleczarni przeważnie chodzi nie o samą mleczarnię lecz o dostawców ja oddaję do Mlekowity ! Quote
piotrek 35 Posted October 8, 2013 Author Report Posted October 8, 2013 Ja też dostarczam do mlekovity z bielska wiem że to jakaś Ukraińsko-ruska firma ją kupiła. Quote
pablos Posted October 8, 2013 Report Posted October 8, 2013 witam nie wiem skąd masz te wiadomości ale wydaje mi się to mało prawdopodobne na chwilę obecną Mlekowita to droga co do wielkości firma zajmująca się skupem i przetwórstwem mleka w Polsce ma kilkanaście mleczarni w całym kraju przed wykupieniem mojej mleczarni też były obawy że będzie kupiona tylko po to aby pozyskać surowiec dostawców a mleczarnię zamknąć na szczęście obawy okazały się płonne firma inwestuje w mleczarnię o zwolnieniach nic nie słychać a najważniejsze że cena mleka jest stabilna na chwilę obecną dostaję 1,40-1,50 za litr ! Quote
piotrek 35 Posted October 8, 2013 Author Report Posted October 8, 2013 Chodzi mi o mleczarnie w Ostrów Mazowiecka a Mlekovita wiem ile płaci.Jeździł gostek z Ostrowi po punktach skupu mleka i oferował 10 groszy więcej bez płacenia udziału http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120909/OSTROW/120909839 i zastanawiam się jak tam to się odbywa pobieranie prób i ich badanie i czy u kierowców nie brakuje litrów. Quote
pablos Posted October 8, 2013 Report Posted October 8, 2013 przeczytałem artykuł rzeczywiście coś się dzieje ja na twoim miejscu poczekałbym ze sprzedażą mleka tej firmie zbyt dużo niewiadomych plany są ambitne tylko jest jedno ale surowiec jeżeli mleczarnia nie zdobędzie mleka do przerobu to wyjdzie kicha dla mnie to podejrzanie atrakcyjne a co z umową ?nie chcą ? Quote
rafal100598 Posted October 8, 2013 Report Posted October 8, 2013 OO widze kolega z mojej okolicy znajomy mówił mi w sierpniu że coś około 90gr. -1.00zł za litr mu płacą ale on oddaje do stacji chłodzenia Quote
Recommended Posts