pracowitypiotr Posted October 7, 2013 Report Posted October 7, 2013 witajcie, chciałbym sie was zapytać czy dobrze jest zwałować zimowy jęczmień? co sądzicie na ten temat ? pozdrawiam Quote
anesia Posted October 7, 2013 Report Posted October 7, 2013 U nas wałowaliśmy,czyżbyś dopiero posiał? Quote
VoYtek8 Posted October 7, 2013 Report Posted October 7, 2013 Czy ja wiem czy jest po co wałować... Jęczmień sobie bez wałowania radzi, ale jak późno siejesz to faktycznie może warto powałować. Jednak normalnie u mnie we wsi sieją i nikt nie wałuje i jest ok. Pozdrawiam Quote
pracowitypiotr Posted October 7, 2013 Author Report Posted October 7, 2013 U nas wałowaliśmy' date='czyżbyś dopiero posiał?[/quote'] tak, stad moje pytanie Quote
Przemek15_03 Posted October 8, 2013 Report Posted October 8, 2013 Moim zdaniem zawsze lepiej powałować, tym bardziej jak nie wiadomo czy bedzie deszcz, a przeciez dodatkowo kamienie powciskasz i później kombajnem ich nie pozbierasz Quote
Recommended Posts