Krysia Posted October 7, 2013 Report Posted October 7, 2013 Witam,spod kwoki wylęgły się kurki na początku września. Na początku wszystko było ok, jadły, przyrastały, a teraz zaczęły siadać na nogi i po kolei zdychająPozostałe dorosłe kury, które są zdrowe.Nie opłaca mi się jeździć na sekcję do weterynarza, bo za małe stadko - tylko spod 1 kwoki.jaka może być przyczyna? Jak temu zaradzić?Za informację będę wdzięczna. Quote
sputnik Posted October 8, 2013 Report Posted October 8, 2013 Witam, czy były jeszcze jakieś objawy? Biegunka? Quote
Krysia Posted October 8, 2013 Author Report Posted October 8, 2013 no właśnie nie. Chodzą, jedzą, dobrze się rozwijają, a potem zaczynają siadać na nogach i za 2-3 dni zdychają Quote
Krysia Posted October 8, 2013 Author Report Posted October 8, 2013 Kurki mają około 2 miesięcy, pomyliłam się. Wykluły się spod kwoki i tak chodzą po podwórku. Nie dostawały żadnych antybiotyków, tylko tak się chowają na podwórku. I właśnie łażą i wyglądają na zdrowe, aż po około 1,5-2 miesiącach zaczynają siadać, gdzie wydaje się, że sa już odchowane i nic im nie powinno się dziać. Quote
DuzyGrzegorz Posted October 8, 2013 Report Posted October 8, 2013 Zobacz czy stawy skokowe są obrzęknięte i bolesne. Zrób sama sekcję stawu skokowego padłej sztuki i opisz. Jeżeli jest to co ja myślę to bez weterynarza się nie obejdzie. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts