barto123 Posted November 6, 2013 Report Posted November 6, 2013 Miałem kiedyś plug 2-skibowy obrotowy lemkena, c330 może zachaczac przy obracaniu o ziemie. Nie polecam. ale zachodnie pługi na pewno są lepsze od polskich. polskie pchną ziemie lepsze przewracają. Lepsza orka i lżej dla ciągnika. Quote
íktorn Posted November 6, 2013 Report Posted November 6, 2013 Znajomego namowili na. VALTRE N 92 100 km i pług 3+1 kupił na unijne dotację i orze 3 bo i podnosnik nie daje rady i moc za mała Quote
barto123 Posted November 6, 2013 Report Posted November 6, 2013 Dziwne 100km powinno dać rade z 4. Ważne aby orać z napędem. Quote
Miki Posted November 7, 2013 Report Posted November 7, 2013 Tak da ale chyba na piasku i ze wzmocnionym podnośnikiem (licz się z tym ile taki zestaw wystaje do tyłu). Do pługa 4 skibowego obrotowego to takie minimum jest 120KM. Quote
przemek2092 Posted November 7, 2013 Author Report Posted November 7, 2013 W moich rejonach z 4 chodzą ciągniki tak powyżej 110 KM inaczej nie ma szans na dobrze wykonaną orkę Quote
Rico Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 pług obrotowy to nie tylko moda, ale sprzęt do kliniastych pól, trójkątów trapezów czy jakieś półokrągłe, wtedy nie robi nie potrzebnych bruzd itp. ale 2 obrotowa ma 4 skiby i traktorek jakby nie patrzeć ma ciężej, ja polecałbym standard 2 skiby i ogień, bo po co dodatkowo obciążać traktorek i wiadomo więcej paliwa spali. Ale to tylko moje zdanie tak więc jak masz kliny to obrotowy a jak proste tak w miarę to nie pchałbym się z kosztami dodatkowymi, pozdrawiam Quote
bardzomalorolny Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 Ja też się zastanawiam nad 2 obrotową do 330, ale dopiero za 2 lata gdzieś planuję to zrealizować. Na tablicy.pl widziałem różne takie małe dwójeczki, obracane ręcznie. I głównie to mi chodzi o orkę na górkach, bo jak jest długa góra to pod górę w orce zimowej nie wyjdzie, a w poprzek to będzie mi ziemie na dół pługiem ściągało. http://tablica.pl/oferta/plug-obrotowy-2-skibowy-regent-plugi-ID3Oj43.html#08688c3d54 nad czymś takim myślę. Nie powinien być zbyt ciężki, przynajmniej nie wygląda na takiego. Quote
przemek2092 Posted November 14, 2013 Author Report Posted November 14, 2013 myślę że powinien byc dobry, to jest jeszcze inna konstrukcja niż standardowe pługi obracane ciekawe jak sie sprawdza Quote
Robert ;-) Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 Ten pierwszy nie wygląda ciężko, przydał by się taki,mam takie jedno pole w półkole, a cena też nie za duża,szkoda że tak daleko;] Quote
Rico Posted November 15, 2013 Report Posted November 15, 2013 rzeczywiście lekki ten pług, skoro tak to bierz i nawet się nie zastanawiaj, spokojnie da radę i wiadomo bruzd nie będzie niepotrzebnych na polu, za tą kasę czekamy na zdjęcia z orki pozdrawiam Quote
henryk Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Ja też się zastanawiam nad 2 obrotową do 330' date=' ale dopiero za 2 lata gdzieś planuję to zrealizować. Na tablicy.pl widziałem różne takie małe dwójeczki, obracane ręcznie. I głównie to mi chodzi o orkę na górkach, bo jak jest długa góra to pod górę w orce zimowej nie wyjdzie, a w poprzek to będzie mi ziemie na dół pługiem ściągało. http://tablica.pl/oferta/plug-obrotowy-2-skibowy-regent-plugi-ID3Oj43.html#08688c3d54 nad czymś takim myślę. Nie powinien być zbyt ciężki, przynajmniej nie wygląda na takiego.[/quote'] ten na pewno jest super do 30-ki,przyznam że takiego cacka jeszcze nie widziałem-żeby ten typ występował jako trójka to do 60-ki bym kupił-pozdrawiam Quote
Recommended Posts