wojtas Posted January 28, 2011 Report Posted January 28, 2011 Witam, znowu pojawia się u mnie problem kaszlu u świń. Czy u was też się tak dzieje? Staram się żeby byuło ciepło, weterynarz podawał im jakiś środek chyba doksycylina ale nie pamiętam. Ale to działało na chwilę. Poradźcie! Quote
Kowalik Posted January 28, 2011 Report Posted January 28, 2011 Kaszel u swiń mi się kojaży dużymi problemami. Była to choroba płuc i 2 kaszlące świnie padły, ojciec wtedy wzywał weterynarza i leczyl wszystkie sztuki i obylo się bez dalszych upadków. Tak więc może lepiej nie kombinowac nic samemu i wezwać weta, pare złotych zapłacisz i bedziesz miał problem rozpoznany i będziesz spał spokojnie. Quote
wojtas Posted January 31, 2011 Author Report Posted January 31, 2011 Nie no jasne, że wzywam weterynarza tylko ten mój jakoś słabo leczy. Dużo kasy bierze a zwierzęta jak chorowały tak chorują. Dlatego chciałem się dowiedzieć co tam u was daja, bo ja czasem to zastrzyki już daję sam. Może jeszcze poszukam innego weta. Quote
Guest jarki Posted February 6, 2012 Report Posted February 6, 2012 w takich przypadkach moim zdaniem najlepiej spisuje się kombinacja tiamuliny z tetracykliną=tetramutin Quote
Recommended Posts