Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich :) jestem nowym na forum :) . Ale piszę z prośbą pomocy ponieważ moja stara piła Stihl 029 się zatarła i nie bardzo mi sie już opłaca jej naprawiać więc myślałem nad kupnem nowej ale używanej i tak przeglądając allegrooo znalazłem interesującą piłę Stihla 026 a tutaj link http://allegro.pl/stihl-026-w-super-stanie-i3610617571.html i może ktoś mi podpowiedzieć jak ta się piła sprawuję bo jak na zdjęciach wygląda bardzo interesująco może ktoś mi podpowie czy warto ogólnie kupić tą piłę :) Dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam :)

Posted

ogólnie bezproblemowe maszyny. ta na zdjęciach wygląda ładnie.nie widać tam również nic niepokojącego na tłoku.w swojej 029 miałeś więcej mocy i amortyzatory o ile się nie mylę sprężynowe a tu będziesz miał gumowe (słabiej amortyzują drgania).

a napisz mi na priv z skąd jesteś może pomogę ci z tamtą.

Posted

Myślę że warto tą piłę kupić' date=' ale w Sthilu są jakieś promocje jesienne i po 699 zł są pilarki.

[/quote']

Teraz sezon sie zaczyna to i promocji więcej będzie a tą cene którą podałeś to promocja na piły o mocy 1,7-1,8KM(taka moc pozwala do cięcia drzew o obwodzie około 20cm:(bo grubsze to mordęka) bo za te mocniejsze(powyżej 2KM) "firmowe" trzeba dać ponad 1000zł

Pozdrawiam

Posted

Myślę że warto tą piłę kupić' date=' ale w Sthilu są jakieś promocje jesienne i po 699 zł są pilarki.

[/quote']

Teraz sezon sie zaczyna to i promocji więcej będzie a tą cene którą podałeś to promocja na piły o mocy 1,7-1,8KM(taka moc pozwala do cięcia drzew o obwodzie około 20cm:(bo grubsze to mordęka) bo za te mocniejsze(powyżej 2KM) "firmowe" trzeba dać ponad 1000zł

Pozdrawiam

Wiem bo na zimę to pilarki tanie jak zapałki, wiem ta pilarka Ze Sthila to ,a 1,89 konia mechanicznego.