Jump to content

Recommended Posts

Posted

pompa wody kosztuje ok. 40 zl.

wymiana jest bardzo prosta, zlewasz plyn/wode, odkrecasz chlodnice, wiatrak, zrzucasz pasek, weze i na koncu odkrecasz pompe

zakladasz nowa, oczywiscie przyda sie uszczelka badz silikon i skladasz wsio

chyba nic nie pominalem ???

wazne: kup pompe z wirnikiem zeliwnym, nie tworzywo !!!

Posted
no wiadomo chińczyka nie kupie troche z tą ceną kolego przesadziłeś ja patrzyłem to kompletna pompa kostuje ok 100 zł na plastiku pasek sie nie bd kręcił tzn bd ale nie długo bo jak się plastik nagrzeje a ja wyjade w pole to się zacznie topić :P
Posted

no masz racje z cena przesadzilem, chyba czesci poszly niezle w gore, bo o ile sie nie myle kilka lat temu tyle kosztowala do 360

oryginal ursusa kosztuje +/- 110zl, ale mozna kupis juz od 60zl

dlaczego zeliwo, chyba domyslasz sie co sie stanie z tworzywem po rozgrzaniu plynu

Posted
dziś się pytałem do 30 o tą pompe w sklepie to mi gość powiedział 108 zeta. ja myślałem że to bd gotowa że ta sajba na którą przychodzi pasek bd razem z pompą założona a okazuje sie że nie jest i że trzeba zakładać tą starą na necie gdzieś widziałem kompletną pompę za 117 zeta. a co do wirników to nie robią ju z plastikowymi .