Miki Posted October 16, 2013 Report Posted October 16, 2013 Chłopaki jaki tur będzie pasował do tego ciągnika. Rzeczjasna używany, 3 sekcyjny i z samopoziomowaniem. Bo w ciemno kupować nie chce, a wiadomo handlarz powie, że pasuje byle sprzedać. Dzięki z góry i pozdrawiam! Quote
izydor6280 Posted October 17, 2013 Report Posted October 17, 2013 najlepiej montowac ladowacze francuzkie, takie powinny podejsc bez problemy, czyli MX czy FX, podpasuje tez jakis stollpopatrz po roznych ogloszeniach, pelno jest zoltych z ladowaczemwszystkie 4 o podobnej mocy bez ramy powinny miec to samo mocowanie Quote
Miki Posted October 17, 2013 Author Report Posted October 17, 2013 A mógłbyś podać jakieś linki bo się za bardzo nie orientuj, a nie chce kupić jakiegoś szajsu, który w dodatku może jeszcze nie pasować. Najbardziej co mnie interesuje to aby ładowacz był 3 sekcyjny i jak najlżejszy. Quote
Mikruss Posted October 17, 2013 Report Posted October 17, 2013 miki kup 2 sekcyjny a co do 3ciej sekcji to dzielnik 6x2 elektryczny tylko Ja do Fiata gdzie mialem juz rozdzielacz (przewaznie do turow sa stare jakies juz) kuopilem nowy joystick ze wszystkim za 1100 zl chyba i podlaczylem samemu w domu Quote
Miki Posted October 18, 2013 Author Report Posted October 18, 2013 Tak ale to tam mnie mało martwi, a wole mieć fabrycznie przystosowany do 3 sekcji nie wiem jakoś tak to do mnie bardziej przemawia. Tylko chodzi o to jak model danej marki będzie pasował. Nie napisałem tego wcześniej ale ładowacz ma być oczywiście używany. Będę go używał do ładowania bel słomy i siana, oraz obornika. Skłaniam sie właśnie ku markom, które wymienił Izydor bo mają doświadczenie i produkują porządne sprzęty. Quote
izydor6280 Posted October 18, 2013 Report Posted October 18, 2013 pisales juz ze ma byc uzywany widzialem stoll'a F31 na takiej renikilka przykladow: http://allegro.pl/tur-mailleux-renault-103-54-kompletny-ladowacz-i3601670297.html http://otomoto.pl/renault-103-54-z-ladowaczem-faucheux-f200-kredyt-6-A292593.html w zasadzie kazdy ladowacz na 4cyl. jesli adaptacja spasuje, tu sama gora podejdzie, ale z mocowaniem moze byc ciezko http://otomoto.pl/ladowacz-czolowy-faucheux-f2-mf-renault-4-cylindry-krokodyl-A128752.html Quote
Miki Posted October 18, 2013 Author Report Posted October 18, 2013 Poszukam takiego modelu http://otomoto.pl/ladowacz-czolowy-faucheux-f2-mf-renault-4-cylindry-krokodyl-A128752.html ale postaram sie jakiegoś tańszego. To już mam piękny komplecik. Dzieki wielkie! Quote
Mikruss Posted October 18, 2013 Report Posted October 18, 2013 miki ale wiesz czym sie rozni 2 sek od 3 sekcyjnego?- to ze ma jeden rozdzielacz na turze badx pod kabina wiecej i 2 weze wiej ktore mozna samemu dolozyc.Samopoziomu juz tak latwo nie dorobisz ale 3 sekcja to chwila robotya jaki tur bedzie pasowal?-kazdy, ktory bedzie mial adaptacje pod twoj ciagnik, ja mam u siebie Granier i takiej nazwy pewnie nie slyszales (ja tez ) i jest super bo jest mocny i dobrze rozwiazany.ten z linku drogo nie wychodzi bo masz troche osprzetu w komplecie;) Quote
Miki Posted October 19, 2013 Author Report Posted October 19, 2013 Tak tak wiem. Ale jakoś w tym przypadku wole na gotowe i wiem, że napewno wielu z Was mnie potępi lecz po co kombinować jak przysłowiowy koń pod górke (i naruszać spawami konstrukcje tura który będzie podnosił ciężary nawet po 1,5t) skoro gotowiec może wyjść nawet taniej niż samodzielne kupno i montaż części. Quote
Mikruss Posted October 19, 2013 Report Posted October 19, 2013 miki jakie kwa spawanie??do trzeciej sekcji sa Ci potrzebne 2 weze wiecej, kompletnie nic nie ruszasz - chyba po prostu nie rozumiesz co sie pisze do Ciebie.Kupujesz 2 sekcyjny, w miejscu gdzie sa weze od wychylania ramki (wysypywania itp) odkrecasz je, dajesz dodatkowy rozdzielacz (dzielnik) i z 2 wyjsc robia ci sie 4, prowadzisz dwa kabelki do kabiny i masz 3 sekcyjny Quote
Miki Posted October 20, 2013 Author Report Posted October 20, 2013 @Mikruss rozumiem ale zobrazowałem sobie to troszke inaczej na przykładzie innego ładowacza. Nie musisz od razu podchodzić do tego tak jakbym nie wiem jaki był... Wole gotowe i tyle nie wiem nad czym tu dyskutować. Quote
Mikruss Posted October 20, 2013 Report Posted October 20, 2013 bo wiele jest ladowazczy naprawde w idealnym stanie z tym ze 2 sekcyjnych i czesto duzo kupujacych z nich rezygnuje bo nie ma 3 sekcji, a chca wlasnie gotowca i biiora bardziej zuzyte 2 sekcyjne, juz nie wspominajac o samopoziomowaniu, zadko kiedy jest bez powaznych luzow itp Quote
Recommended Posts