simson54 Posted October 16, 2013 Report Posted October 16, 2013 witam chciałem do swojego ciapka zamontować reflektory od poloneza z tyłu jak podłączyć kable czy muszę zamontować osobny włącznik tego reflektora czy moge podpiąć się pod gniazdo np. włącznika kierunkowskazów ? Quote
przemek2092 Posted October 16, 2013 Report Posted October 16, 2013 Ja jak montowałem reflektor ( jedna sztuka, prawy błotnik) to podłączyłem sie pod gniazdo do przyczep, halogen miałem z włącznikiem, podłączyłem go pod postojowe więc po przekręceniu na postojowe już mogę go włączyc pozdrawiam Quote
simson54 Posted October 16, 2013 Author Report Posted October 16, 2013 a ja nie mam tego gniazda pod przyczepy zdemontowałem je bo było zepsute i chciałem to zrobić w ten sposób że zamontował bym taki włącznik jak do kierunków albo inny i podłączył się gdzies kablami może pod skrzynke z bezpiecznikami i od nich kabel do tej lampy Quote
VoYtek8 Posted October 16, 2013 Report Posted October 16, 2013 Ale nie ma co kombinować z robieniem jakiś nowych włączników itd. Sam od wielu lat mam zamontowaną lampę w identyczny sposób jak pisał @przemek2092 i wszystko jest bez awaryjnie i bardzo pomaga mi to w pracy bo ta lampa z tyłu daje więcej światła niż te dwie co sa z przodu ciągnika. To gniazdo co zdemontowałeś to kup po prosu nowe bo mi tez przestało kiedyś działać to ojciec kupił plastikowy szajs i po 4 latach było to samo teraz jakoś 2lata temu założyłem metalowe i mam spokój i wszystko działa tak jak należy. Pozdrawiam Quote
izydor6280 Posted October 17, 2013 Report Posted October 17, 2013 kolego jesli ma byc wiecej niz jeden to trzeba robic osobna wiazke do nich, jakis przekaznik oczywiscie sie przyda, wlacznik i bezpiecznikmozesz podlaczyc sie bezposrednio z akku/rozrusznika lub od stacyjki, jesli ktos wie gdzie sie wpiac moze podpowie Quote
Signad Posted October 18, 2013 Report Posted October 18, 2013 Rozkręć gniazdko gdzie te kable wychodzą, podłącz je do masy, jedynki i dwójki(zależy jak ci świecą na 1 czy na 2) na końcu do zera. Następnie zrób włącznik(najlepiej wyciągany), 1 i 2 podłącz do niego lub do jakiegoś innego ale wtedy musisz zrobić w gniazdku na 4 fazy. Sprawdź czy nie zrobisz zwarcia i gotowe.Myślę, że pomogłem. Pozdrawiam! Quote
simson54 Posted October 18, 2013 Author Report Posted October 18, 2013 to zupełnie tak jak byś zupe gotował :P nawrzucaj do garnka wymieszaj przypraw i gotowe dzięki Quote
przemek2092 Posted October 18, 2013 Report Posted October 18, 2013 Porównanie dość trafne ;D i tak jak w zupie nie wolno pomylić kolejności ;D Quote
kubusjettaII Posted October 21, 2013 Report Posted October 21, 2013 najprościej chyba założyć reflektory z wbudowanym włącznikiem i zasilanie podciągnąć z tylnych lamp. Quote
Recommended Posts