Jump to content

Recommended Posts

Posted
witam chciałem do swojego ciapka zamontować reflektory od poloneza z tyłu jak podłączyć kable czy muszę zamontować osobny włącznik tego reflektora czy moge podpiąć się pod gniazdo np. włącznika kierunkowskazów ?
Posted
Ja jak montowałem reflektor ( jedna sztuka, prawy błotnik) to podłączyłem sie pod gniazdo do przyczep, halogen miałem z włącznikiem, podłączyłem go pod postojowe więc po przekręceniu na postojowe już mogę go włączyc ;) pozdrawiam
Posted

a ja nie mam tego gniazda pod przyczepy zdemontowałem je bo było zepsute i chciałem to zrobić w ten sposób że zamontował bym taki włącznik jak do kierunków albo inny i podłączył się gdzies kablami może pod skrzynke z bezpiecznikami i od nich kabel do tej lampy

Posted
Ale nie ma co kombinować z robieniem jakiś nowych włączników itd. Sam od wielu lat mam zamontowaną lampę w identyczny sposób jak pisał @przemek2092 i wszystko jest bez awaryjnie i bardzo pomaga mi to w pracy bo ta lampa z tyłu daje więcej światła niż te dwie co sa z przodu ciągnika. :D To gniazdo co zdemontowałeś to kup po prosu nowe bo mi tez przestało kiedyś działać to ojciec kupił plastikowy szajs i po 4 latach było to samo teraz jakoś 2lata temu założyłem metalowe i mam spokój i wszystko działa tak jak należy. Pozdrawiam :)
Posted

kolego jesli ma byc wiecej niz jeden to trzeba robic osobna wiazke do nich, jakis przekaznik oczywiscie sie przyda, wlacznik i bezpiecznik

mozesz podlaczyc sie bezposrednio z akku/rozrusznika lub od stacyjki, jesli ktos wie gdzie sie wpiac moze podpowie

Posted

Rozkręć gniazdko gdzie te kable wychodzą, podłącz je do masy, jedynki i dwójki(zależy jak ci świecą na 1 czy na 2) na końcu do zera. Następnie zrób włącznik(najlepiej wyciągany), 1 i 2 podłącz do niego lub do jakiegoś innego ale wtedy musisz zrobić w gniazdku na 4 fazy. Sprawdź czy nie zrobisz zwarcia i gotowe.

Myślę, że pomogłem. Pozdrawiam!