Jump to content

Recommended Posts

Posted
Simsonowi nie chodzi konkretnie o kase na nawozy,ale dopłaty bezporednie,a przynajmniej w moich stronach tak jest,że jak ktoś dostanie "unijne"to rusza po nawóz i olej napędowy.
Posted

Wiem o co jemu chodziło ale jeżeli nie umiemy nazywać rzeczy po imieniu to po co w ogóle piszemy posty ? Wiele postów które czytałem na forum jest tak niefrasobliwie skonstruowane że nie zasługują na żadną odpowiedź, jedynie uwagę na takie posty powinni zwracać moderatorzy i pomagać mniej doświadczonym forumowiczom w odpowiednim nazywnictwie i poprawnej pisowni postów. Uznałem iż powinienem zamieścić odpowiedź na tym poście zgodną z zadanym pytaniem.

Pozdrawiam.

Posted

Wiem o co jemu chodziło ale jeżeli nie umiemy nazywać rzeczy po imieniu to po co w ogóle piszemy posty ? Wiele postów które czytałem na forum jest tak niefrasobliwie skonstruowane że nie zasługują na żadną odpowiedź' date=' jedynie uwagę na takie posty powinni zwracać moderatorzy i pomagać mniej doświadczonym forumowiczom w odpowiednim nazywnictwie i poprawnej pisowni postów. Uznałem iż powinienem zamieścić odpowiedź na tym poście zgodną z zadanym pytaniem.

Pozdrawiam.

[/quote']

Gdybym ja i inni moderatorzy musielibyśmy edytować każdy post w którym jest błąd ortograficzny, interpunkcyjny czy jakiś w nazewnictwie to miałbym odciski na palcach od pisania i musiałbym spędzać tutaj z 3x więcej czasu niż normalnie. Niestety na forum jest grupa ludzi którzy chyba nie wiedzą o istnieniu znaków interpunkcyjnych, jest tez pewien margines który robi 5 błędów ortograficznych w wyrazie "tak", ludzi którzy nie mają pojęcia o rolnictwie, ale klepią posty z pytaniami na które nie ma jednoznacznej odpowiedzi też są krocie. Po prostu nie da się usunąć z forum takich rzeczy bo codziennie pojawia się kilkunastu nowych użytkowników, oraz po parę nowych wątków i uświadamianie każdego o tym jak powinno zadawać się pytania żeby miały sens to syzyfowa praca. Z resztą takich rzeczy jak powinno zadać się pytanie uczą w podstawówce. @simson54 napisał że on pieniądze z dopłat bezpośrednich wyda na nawozy i chodziło mu o to kiedy ruszy wypłacanie tych dopłat, inna sprawa że nie użył znaku zapytania, więc to nie jest pytanie. Oczywiście patrząc na to z polonistycznego punktu widzenia to temat założony przez niego jest bez sensu i zasługuje na usunięcie, ale gdybym zaczął usuwać takie wątki to 50% wypowiedzi musiałoby zniknąć z tego forum. Pozdrawiam :)