simson54 Posted October 18, 2013 Report Posted October 18, 2013 Od kiedy wypłacane są dopłaty bezpośrednie na nawozy itd Quote
Ojciec Posted October 18, 2013 Report Posted October 18, 2013 a czy takowe w ogóle istnieją? jeśli tak to powiedzcie o nich coś więcej to może wreszcie nie będę musiał nic płacić za nawozy itd. Quote
forgod Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 nie ma dopłat na nawozy, są dopłaty bezpośrednie bądą wypłacane podobno od poczatku grudnia. pozdrawima Quote
anesia Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 Simsonowi nie chodzi konkretnie o kase na nawozy,ale dopłaty bezporednie,a przynajmniej w moich stronach tak jest,że jak ktoś dostanie "unijne"to rusza po nawóz i olej napędowy. Quote
Ojciec Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 Wiem o co jemu chodziło ale jeżeli nie umiemy nazywać rzeczy po imieniu to po co w ogóle piszemy posty ? Wiele postów które czytałem na forum jest tak niefrasobliwie skonstruowane że nie zasługują na żadną odpowiedź, jedynie uwagę na takie posty powinni zwracać moderatorzy i pomagać mniej doświadczonym forumowiczom w odpowiednim nazywnictwie i poprawnej pisowni postów. Uznałem iż powinienem zamieścić odpowiedź na tym poście zgodną z zadanym pytaniem. Pozdrawiam. Quote
simson54 Posted October 26, 2013 Author Report Posted October 26, 2013 dokładnie tak Anesia dobra dziękuję za wyjaśnienie Quote
VoYtek8 Posted October 26, 2013 Report Posted October 26, 2013 Wiem o co jemu chodziło ale jeżeli nie umiemy nazywać rzeczy po imieniu to po co w ogóle piszemy posty ? Wiele postów które czytałem na forum jest tak niefrasobliwie skonstruowane że nie zasługują na żadną odpowiedź' date=' jedynie uwagę na takie posty powinni zwracać moderatorzy i pomagać mniej doświadczonym forumowiczom w odpowiednim nazywnictwie i poprawnej pisowni postów. Uznałem iż powinienem zamieścić odpowiedź na tym poście zgodną z zadanym pytaniem. Pozdrawiam. [/quote'] Gdybym ja i inni moderatorzy musielibyśmy edytować każdy post w którym jest błąd ortograficzny, interpunkcyjny czy jakiś w nazewnictwie to miałbym odciski na palcach od pisania i musiałbym spędzać tutaj z 3x więcej czasu niż normalnie. Niestety na forum jest grupa ludzi którzy chyba nie wiedzą o istnieniu znaków interpunkcyjnych, jest tez pewien margines który robi 5 błędów ortograficznych w wyrazie "tak", ludzi którzy nie mają pojęcia o rolnictwie, ale klepią posty z pytaniami na które nie ma jednoznacznej odpowiedzi też są krocie. Po prostu nie da się usunąć z forum takich rzeczy bo codziennie pojawia się kilkunastu nowych użytkowników, oraz po parę nowych wątków i uświadamianie każdego o tym jak powinno zadawać się pytania żeby miały sens to syzyfowa praca. Z resztą takich rzeczy jak powinno zadać się pytanie uczą w podstawówce. @simson54 napisał że on pieniądze z dopłat bezpośrednich wyda na nawozy i chodziło mu o to kiedy ruszy wypłacanie tych dopłat, inna sprawa że nie użył znaku zapytania, więc to nie jest pytanie. Oczywiście patrząc na to z polonistycznego punktu widzenia to temat założony przez niego jest bez sensu i zasługuje na usunięcie, ale gdybym zaczął usuwać takie wątki to 50% wypowiedzi musiałoby zniknąć z tego forum. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts