bardzomalorolny Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 http://tablica.pl/oferta/opryskiwacz-zawieszany-400l-stan-bdb-ID3LabN.html#cd2dc80956koledzy doradźcie mi czy warto kupić taki opryskiwacz. Oglądałem go dzisiaj, jest w stanie bardzo dobrym, szczelny, równo pryska. Cena jest interesująca. Quote
barto12 Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 A jakim ciągnikiem byś pryskał i jaki areał. Quote
bardzomalorolny Posted October 23, 2013 Author Report Posted October 23, 2013 330, na przyszły rok 1ha, ale docelowo drugie tyle (czyli jakieś 3-4 lata), więc to nie jest jakiś wielki areał Quote
Rolnik z Pomorza Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Jak ja na Twoim miejscu miałbym pieniądze, to bym kupił. Cena według mnie jest atrakcyjna. Musisz jednak pamiętać o koszcie atestu opryskiwacza co kilka lat, ale mimo wszystko na pewno będzie to inna robota swoim, niż najmować i płacić krocie. Quote
VoYtek8 Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Wiesz on na zdjęciach jest ok, cena atrakcyjna, tylko jechać i kupować, ale tak kolorowo nie jest niestety zazwyczaj z tymi sprzetami. Kiedyś rozglądałem się właśnie za takim identycznym opryskiwaczem i zawsze w ogłoszeniach było "bez wkładu finansowego" lub "od razu do pryskania, bez awaryjny". Niestety gdy jechałem oglądac ten sprzęt to beczki czesto były dziurawe i klejone na klej typu "kropelka", ramiona ledwo się trzymały (agresywniej by je się składało to by podzieliły się na 20 części ). Jednak najlepsze przeboje zawsze były z pompami w tych opryskiwaczach, praktycznie wszystkie nadawały się co najwyżej do wymiany, a jak ktoś już wstawił nową to wywalił cenę jak za nowy opryskiwacz. Z zasady rzadko kiedy ktoś sprzedaje dobry opryskiwacz... Masz mały areał więc może tym dałbyś radę pryskać, jednak moje zdanie na temat opryskiwaczy jest takie że jak kupować to nowy albo z pewnych rąk. Pozdrawiam Quote
bardzomalorolny Posted October 23, 2013 Author Report Posted October 23, 2013 Próbowaliśmy go i nie jest nigdzie klejony, lance proste, nie dziurawy. A propo atestu, jaki to jest koszt?? Tak mniej więcej. Quote
Tofik Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Ja myślę że można by go wziąć jeżeli beczka cała bo beczka najważniejsza naprawa takiej pompy razem z łożyskami to jakieś 120zł bo robiłem taką u siebie w zeszłym roku więc ja bym brałPozdrawiam U mnie w gminie jakoś na wiosnę roznosili ulotki na różne takie tam to atest był chyba 100zł ale dokładnie nie pamiętam bynajmniej gość przyjeżdżał na miejsce Quote
bardzomalorolny Posted October 24, 2013 Author Report Posted October 24, 2013 Został już zadatkowany. Jutro będzie u mnie. Także teraz to mam taki park maszynowy jak na conajmniej z 5ha. Nad atestem muszę pomyśleć i popytać tych co mają, bo do 2014 roku ma atest. Jeszcze tylko szkolenie i można pryskać. Quote
Tofik Posted October 27, 2013 Report Posted October 27, 2013 Teraz już doczekaliśmy niestety czasów że na wszystko potrzebny jest papierek choć sam nie wiem do czego taki papier jest potrzebny chyba po to żeby komuś dać zarobićPozdrawiam Quote
bardzomalorolny Posted October 27, 2013 Author Report Posted October 27, 2013 To na pewno. Ale cóż robić, trzeba się z tym pogodzić. Quote
Tofik Posted October 28, 2013 Report Posted October 28, 2013 Fakt papier lepiej mieć niż mają polecieć po dotacji:(Pozdrawiam Quote
Recommended Posts