Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Czy zna ktos lub moze slyszal cos albo moze polecic kogos lub jakas spółke albo grupe producencka zainteresowana kupnem ziemi pod rozwoj swych upraw badz przeniesieniem swych upraw na nowy areal nieskazony chorobami itp???

dzieki!

Posted
A to w jakiej części Polski ocalały tereny,gdzie jest coś do kupna?U nas w mazowieckim,to wariują z ziemią.Jak się coś pokarze,to jeden przez drugiego podbijają.Tym bardziej,że ostatni rok państwo dopłaca do kredytów na zakup ziemi.
Posted
Też mieszkam w mazowieckim i jest dokładnie tak jak pisze anesia. W tamtym roku sąsiad sprzedawał 2,5ha ziemi i byłem zainteresowany kupnem tego za 60tys ale zanim załatwiłem sobie kredyt to zdązył sprzedać . Ziemie skupuje okoliczny biznesmen którego ceny nikt nie przebije, Dopiero teraz sie z nim dogadałem i wziąłem w dzierżawe te 2,5ha.
Posted
To u mnie na wsi jest 2,5ha i to w jednym kawałku, co się bardzo rzadko zdarza, żeby tyle pola było na 1 działce za 50000zł ale amatorów na to nie ma, wszystkim się wydaje że dużo. Prawdę mówiąc to sam bym kupił jakbym miał za co, a tak to trzeba się obejść smakiem.
Posted
ja na wiosnę kupowałem po 40 tys za hektar i mi się krzywdowało ;/ klasa ziemi IV. ale ciesze się ze mi się udało bo coraz większy głód ziemi u nas w kujawsko pomorskim i coraz wiecej chetnych. tyle ze wszedzie znajdzie sie taki biznesmen który wykupuje po wiekszych cenach i ludzie nie ogłaszają sprzedazy ziemi tylko prosto do niego ida ;/
  • 2 weeks later...
Posted
świętokrzyskie, ziemia 45 - 50 tyś/ha ziemi wolnej nie ma każdy łapie jak świeże bułeczki, a kupują zazwyczaj wielohektarowcy którzy posiadają po kilkaset ha, tacy jak ja czyli 12 ha w posiadaniu nawet nie ma szans a żeby móc się rozwijać, ja nie przeskoczę takiej ceny za ha,