patrol2503 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 czy opłaca się mieć hodowlę klaczy sztumskich Quote
VoYtek8 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 Czy się opłaca to zbyt obszerne pytanie, zależy od tego czy posiada się warunki, czym się będzie je karmić, w jakich ilościach te klaczki mają być hodowane, czy posiadasz jakiś sprzęt? Na Twoje pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Pozdrawiam Quote
patrol2503 Posted October 29, 2013 Author Report Posted October 29, 2013 ilość to 30 sztuk sprzetu nie mam staram sie o dotacje Quote
VoYtek8 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 A ziemię posiadasz żeby swoją paszę i słomę mieć? A jakieś budynki? Pozdrawiam Quote
patrol2503 Posted October 30, 2013 Author Report Posted October 30, 2013 budynki tak a ziemie też Quote
kubusjettaII Posted October 30, 2013 Report Posted October 30, 2013 my mieliśmy kiedyś 7 koni różnych ras co prawda, w większości zimnokrwiste.nie trzymamy nic. teraz chcemy kupić jakąś klacz bo tato bardzo lubi i jednak smutno nam bez konia. kolega ma stajnię typowo pod konie, ładna, przejazdowa z socjalnym, z 17 boksami itd. albo raczej miał bo od chyba roku stoi pusta. ma dosłownie chyba jednego który biega w Niemczech czyli i tak nie ma go tutaj w stajni. tak że nie wiem jak u ciebie zainteresowanie końmi ale u nas niestety marne, nie licząc handlarzy na mięso dla Włocha. Quote
Tofik Posted October 30, 2013 Report Posted October 30, 2013 Witam ciekawy temat:) ja mogę powiedzieć na temat koni tylko tyle że w mojej okolicy to konia sie nie uświadczy no chyba że przypadkiem bo hobbistycznie ktoś gdzieś trzyma. Pytasz: czy opłaca się mieć hodowlę klaczy sztumskich? a ja sie pytam w jakim celu chcesz je trzymać? Pozdrawiam Quote
Recommended Posts