kunuspatyk Posted October 31, 2013 Report Posted October 31, 2013 mam do was prośbę na jaki kolor pomalować władymirca t25 czy dacie mi odpowiedzi czekam Quote
VoYtek8 Posted October 31, 2013 Report Posted October 31, 2013 Chyba orginalny kolor to jest RAL 2002, więc i Ty pomyśl o takim kolorze. Co do kół to nie wiem jakie kolory były stosowane orginalnie, w Ursusach jest to bodajże odcień Kość Słoniowa i wygląda ładnie i do czerwieni na Władku by pasowała. Tylko nie rób głupot i pomaluj cały ciągnik (z wyjątkiem kół) na jeden kolor tak jak w orginale. Pozdrawiam Quote
kunuspatyk Posted October 31, 2013 Author Report Posted October 31, 2013 no najlepszy czerwony a koła pomaluje na kosć słoniową tak będzie lepiej Quote
VoYtek8 Posted October 31, 2013 Report Posted October 31, 2013 No ten RAL 2002 to jest właśnie odcień czerwonego i z tego co wiem to najbardziej przypomina ten co jest naniesiony orginalnie na T-25, jednak jeszcze sobie gdzieś poczytaj na temat najlepszego odcienia do Władka. Pozdrawiam Quote
kunuspatyk Posted October 31, 2013 Author Report Posted October 31, 2013 dzieki tak pomnaluje go Quote
Tofik Posted October 31, 2013 Report Posted October 31, 2013 Władek jest czerwony lub bordo bo to chyba zależy od rocznika a felgi to białe albo lekko wchodzące w żółty:)Pozdrawiam"gril":)z przodu też powinien mieć felg Quote
kunuspatyk Posted November 1, 2013 Author Report Posted November 1, 2013 no dzięki kolor czrwony najlepszy a koła kość słoniowa Quote
Robert ;-) Posted November 1, 2013 Report Posted November 1, 2013 Widziałem ruska pomalowanego na niebiesko, wyglądał dziwnie ale kolorek fajny;] i żółtego ten kolor to by mi odpowiadał;] ale nie taki kolor do t25,wszyscy są przyzwyczajeni do czerwonego i taki kolor najbardziej nam odpowiada a każdą wariację uważamy za dziwactwo autora;] Quote
VoYtek8 Posted November 1, 2013 Report Posted November 1, 2013 Wiesz zmienianie koloru ciągnika to trochę głupota bo ciągnik to jednak maszyna która jeździ w krzakach, po lesie, często ma kontakt z gałęziami, jest narażony na wiele uderzeń i po prostu nowo naniesiona farba może odprysnąć i wtedy ciągnik jest łaciaty. Wiem to bo jestem 2 właścicielem swojego Ursusa c330, ciągnik od nowości był żółty, ale poprzedniemu właścicielowi się nie podobał to kupił zieloną farbę i pomalował go, miał tego c330 tylko 5 lat i potem dziadek z ojcem zdecydowali się na kupno okazyjne. Teraz zielona farba pościerała się paru miejscach i blachy w moimi Ursusie są w 80% zielone, a w 20% żółte i muszę go pomalować. Jednak niestety sentyment pozostał i będę go malował na zielono, ale ogólnie to nie jestem zwolennikiem zmieniania kolorów. Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted November 1, 2013 Report Posted November 1, 2013 Ja tez jestem tradycjonalistą wolę kolor fabryczny ale mój kolor ciągnika był żółty a 10 laty temu został przemalowany na ciemną wiśnię i tez jest ładny[masz rację Wojtku oryginalna farba jest najlepsza a stara farba wychodzi na wierzch w ciągu lat] ale kolor maszyny powinni wybrać użytkownicy danej maszyny;]pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted November 1, 2013 Report Posted November 1, 2013 Wiem, niby teraz mam łaciaty kolor i wiem że jakbym pomalował na żółto go, a najpierw zdarłbym tą zieloną farbę to pozbyłbym się tego problemu, jednak zakochałem się w Ursusie z zielonymi blachami i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie żeby moja 30 miała inny kolor. Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted November 1, 2013 Report Posted November 1, 2013 Tak jest każdy się przyzwyczaja do koloru swojej maszyny;]a co do pytania kolegi jaki kolor wybrać to wyboru nie ma żadnego;] tylko czerwień mu zostanie ;] Quote
SLOWPOCK Posted November 10, 2013 Report Posted November 10, 2013 Jeden z rolników w mojej okolicy ma władka w bordowym kolorze a silnik, atrapa i felgi są zrobione takim " brudnym białym" albo jasnym szarym jak kto woli i też wygląda ładnie Pozdrawiam Quote
kunuspatyk Posted November 11, 2013 Author Report Posted November 11, 2013 dziekuje ale lepiej czerwony Quote
Recommended Posts