Jump to content

Recommended Posts

Posted
Chyba orginalny kolor to jest RAL 2002, więc i Ty pomyśl o takim kolorze. Co do kół to nie wiem jakie kolory były stosowane orginalnie, w Ursusach jest to bodajże odcień Kość Słoniowa i wygląda ładnie i do czerwieni na Władku by pasowała. ;) Tylko nie rób głupot i pomaluj cały ciągnik (z wyjątkiem kół) na jeden kolor tak jak w orginale. Pozdrawiam :)
Posted
No ten RAL 2002 to jest właśnie odcień czerwonego i z tego co wiem to najbardziej przypomina ten co jest naniesiony orginalnie na T-25, jednak jeszcze sobie gdzieś poczytaj na temat najlepszego odcienia do Władka. Pozdrawiam :)
Posted
Widziałem ruska pomalowanego na niebiesko, wyglądał dziwnie ale kolorek fajny;] i żółtego ten kolor to by mi odpowiadał;] ale nie taki kolor do t25,wszyscy są przyzwyczajeni do czerwonego i taki kolor najbardziej nam odpowiada a każdą wariację uważamy za dziwactwo autora;]
Posted
Wiesz zmienianie koloru ciągnika to trochę głupota bo ciągnik to jednak maszyna która jeździ w krzakach, po lesie, często ma kontakt z gałęziami, jest narażony na wiele uderzeń i po prostu nowo naniesiona farba może odprysnąć i wtedy ciągnik jest łaciaty. Wiem to bo jestem 2 właścicielem swojego Ursusa c330, ciągnik od nowości był żółty, ale poprzedniemu właścicielowi się nie podobał to kupił zieloną farbę i pomalował go, miał tego c330 tylko 5 lat i potem dziadek z ojcem zdecydowali się na kupno okazyjne. Teraz zielona farba pościerała się paru miejscach i blachy w moimi Ursusie są w 80% zielone, a w 20% żółte i muszę go pomalować. Jednak niestety sentyment pozostał i będę go malował na zielono, ale ogólnie to nie jestem zwolennikiem zmieniania kolorów. Pozdrawiam :)
Posted
Ja tez jestem tradycjonalistą wolę kolor fabryczny ale mój kolor ciągnika był żółty a 10 laty temu został przemalowany na ciemną wiśnię i tez jest ładny[masz rację Wojtku oryginalna farba jest najlepsza a stara farba wychodzi na wierzch w ciągu lat] ale kolor maszyny powinni wybrać użytkownicy danej maszyny;]pozdrawiam
Posted
Wiem, niby teraz mam łaciaty kolor i wiem że jakbym pomalował na żółto go, a najpierw zdarłbym tą zieloną farbę to pozbyłbym się tego problemu, jednak zakochałem się w Ursusie z zielonymi blachami i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie żeby moja 30 miała inny kolor. Pozdrawiam :)
  • 2 weeks later...