Jump to content

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted
U nas wszyscy strażacy z całej gminy zbierają się co roku na spotkaniu Wigilijnym . W tym roku mamy spotkanie noworoczne ponieważ karpia mamy dosyć i czas usiąść do goloneczki (trochę zmiany) . Jest nas około 150 osób :) Pozdrawim
Posted
U nas spokojnie było. Trochę wiało, ale nie mocniej niż zwykle (taki wiatr jak halny). O tym że był huragan w Polsce dowiedziałem się w niedzielę. Jedynie przez 2 godz prądu nie było. Ale to w całej gminie wyłączyli. Straż ani raz nie wyjeżdżała.
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Postanowiłem odkopać troche temat.

Witam strażacy jak tam u Was? Już po zebraniach walnych? U mnie zebranie przeniesiono z 28.02 na 7.03.. :)

Dziś we trzech pomagaliśmy przy wypadku, zabezpieczaliśmy drogę i kierowaliśmy ruchem około 4godziny, kierowca ciągnika siodłowego wjechał do rowu, uderzył w drzewo i postawił naczepe w poprzek drogi. Na szczęście nikomu nic się nie stało. Cała akcja trwała 5godzin. A tak to cały czas spokojnie. Pozdrawiam

• 2 months later...
Posted
Witam druhowie, jestem strażakiem,kierowcą,konserwatorem sprzętu,funkcję tom wykonuje już 11 lat a teraz dopiero zrobiłem szkolenie,moja jednostka osp należy do krajowego systemu ratowniczo-gaśniczego. Jest to jednostka prężna i młoda,jest drużyna juniorów i seniorów, męska i damska, zajmująca ostatnio 1 miejsca na zawodach gminnych i powiatowych.Jestem bardzo dumny ze swoich druhów a zarazem swoich zastępców, ja przekazałem im swoje wiadomości, doświadczenia i co mogę to jeszcze pomogę,bo wiek daje się w znaki.. Pozdrawiam..
  • 7 years later...
Posted

Koledzy odkopuję temat, ponieważ tak jak wcześniej wspomniano- strażaków rolników jest bardzo dużo.

Jakie wozy posiadacie obecnie w jednostkach oraz skąd pozyskujecie fundusze? Oprócz sposnorów jeśli takich posiadacie...

• 6 months later...