Jump to content

Recommended Posts

Posted
Jeśli chodzi i skubarki opierzające na mokro to ich zasada działania jest dosyć prosta. Napędzany silnikiem wirujący wałek albo bęben a na nim dosyć gęsto rozmieszczone palce do skubania - nie mogą one być zbyt twarde żeby nie obijały tuszek z tego co pamiętam ok. 60°Sh
Posted
Witam ciekawy pomysł skubanie do przyjemności nie należy,istotne jest jak [raczej z czego zrobić palce bo bęben to można by było zaadoptować z pralki automatycznej] ?,jestem ciekawy co ci kolego Piotrze z tych planów wyjdzie
Posted

Skubarkę można kupić kompletną lub zrobić. Dostępne są też same palce do skubania wiec nic nie trzeba kombinować. Jest kilka patentów i w sumie każdy do zrobienia w domowym warsztacie.

• 11 years later...
Posted

Jak by na to nie spojrzeć to skubarka to nic innego jak obracający się bęben, na którym zamocowane są gumowe palce. Palce są miękkie i posiadają karbowania na swojej powierzchni przez co łatwiej chwytają pióra i je wyrywają, Ja próbowałem już kiedyś taki sposób że drewniany klocek ponabijałem palce i działało.

Generalnie trzeba dopracować mocowanie palców na obracającym się bębnie, 

Tutaj możesz kupić same palce: https://fermo.pl/gospodarstwo/urzadzenia-ubojowe/palce-gumowe-do-skubarek.html

Wykonane są z dobrej jakość gumy, ja te własnie używałem.