Fronio12 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Zamiezam trzymac 5-ęć bykow miesnych na poczatek czy to mi sie oplaci Quote
VoYtek8 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 A masz ziemię, budynki? Jak będziesz musiał kupić paszę to ledwo na 0 będziesz wychodził. Pozdrawiam Quote
pablos Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Taką ilość możesz hodować i traktować jako hobby lub jakiś dodatkowy dochód kokosów z tego mieć nie będziesz ! Quote
Fronio12 Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 mam wszystkie budynki inwentarskie i 5h ziemi ornej. Mam zamiar z uplywem czasu dokupic wiecej sztuk jak i powiekszyc areał Quote
VoYtek8 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 A sprzęt? Ciągnik i maszyny żeby tę ziemię obrabiać? Pozdrawiam Quote
Fronio12 Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 mam zetora 5211 i wszystkie potrzebne maszyny do uprawy i nawozenia ziemi. Odziedziczylem prawie wszystko po ojcu na poczatku bylo to wszystko zaniedbane ale powoli wszystko usprawniam Quote
VoYtek8 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 No to masz wszystko co potrzebne do tej hodowli. Na kokosy z tego to nie licz bo jednak to tylko 5 byków i zysk będziesz miał co jakieś 2 lata, więc musisz mieć wkład własny, cierpliwośc i odwagę bo po 2 latach hodowli jak sprzedasz byki i sobie wszystko policzysz to może sie okazać że wyszedłeś na 0. Na tym polu zasiej z hektar, może dwa kukurydzy, a resztę obsiej zbożami w zależności od klasy ziemi. Przydałoby Ci się jeszcze trochę łąk żebyś trawę miał dla tych byków. Jaką masz klasę ziemi? Pozdrawiam Quote
Fronio12 Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 Ale zawsze mozna zaczac od 5 a powoli rozwijac dalej moje gospodarstwo oczywiscie o ile w najbliszch latach bedzie sie to oplacalo Quote
Rico Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 ja też zacząłem od 5, jak na razie rosną w przyszłym roku dokupię więcej, bo niestety teraz ciężko z finansami niestety, sam chciałbym więcej Quote
Recommended Posts