Jump to content

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
W tym momencie to nic bo jeszcze z gospodarki kasa nie spłyneła bo pszenica leży w stodole, ale mam w planach kupno duuuużej ilości farby i malowanie całego Ursusa c330, pługów, kultywatora, brony aktywnej, przyczepki (trzeba będzie też trochę podreperować konstrukcję burt) i rozrzutnika. Tej zimy/wiosny planuje także zakup orginalnych bron 3 które też z pewnością przejdą malowanie, a w dalszej perspektywie mam w planach kupno opryskiwacza 400l. No i z tych planów bardziej na teraz jeśli chodzi o kupowanie to byłoby na tyle. No oczywiście są też plany bardziej fantazyjne typu: Ursus c360 3p z turem trzysekcyjnym, ale to sobie jeszcze odłożę do czasu aż zwiększę areał do co najmniej 10-15ha. Pozdrawiam :)
Posted

Ja od wiosny kupiłem :

-opryskiwacz 300l

-przyczepa sztywna d46

-T25

-kopaczka do ziemniaków - właśnie zabieram się za jej kapitalny remont.

No i najważniejsze udało się nabyć drogą dzierżawy 8 ha ziemi , szukam jeszcze z 5ha .

Maszyny do moich ciągników mam wszystkie oprócz rozrzutnika ale jak się trafi jakiś tani do remontu to kupię. Będzie własny.

Co do warsztatu to zakupiłem konkretną sprężarke , wiertarke stołową i troche kluczy. Pozdro.

Posted

u mnie przybyło

przyczepa d-35 do remontu

żmijka do zboża 8m/110 z koszem

i siewnik nordsten lcd 3,00m

teraz myślę nad dokupieniem ciągnika, ale to może bliżej wiosny...

a warsztacie

kompresor dostał nową sprężarkę z silnikiem

mig o mag bester 180

Posted

Witam,tur jeszcze nie zamontowany;[, z mocowaniem przez skrzynię, 1 sekcyjny ale sterowanie sekcją rozdzielaczem;],i mam do niego siłownik pneumatyczny,rozdzielacz,i przewody więc linka zostanie wyrzucona,

co do tokarki to czeski sprzęt,można na niej toczyć elementy do 30cm śr.Dobry zakup dostałem z nią dużą ilość noży wierteł i tym podobnych rzeczy a dałem za nią 5 tyśi.pozdrawiam i życzę udanych zakupów ;]

Posted

Ja już wszystko co mi potrzebne skompletowałem. Jakaś przyczepa albo rozrzutnik jeszcze jak mi się okazyjnie trafi to kupie.

Poza tym powiększam hodowle kur, gęsi i królików bo mam na to dobry zbyt.Będzie też więcej truskawek i warzyw.

Posted
Ja na przyszły rok mam ambitne plany :) W pierwszej kolejności jeszcze jeden tunel, muszę też kupić jakąś bronę trójkę, albo piętkę:) Na pewno wczesną wiosną lejkowy rozsiewacz nawozów a jeśli warunki dzierżawy kolejnego pola będą dogodne, to musowo większy ciągnik i pług obrotowy :) Pozdrawiam :)
Posted

U mnie to raczej z maszyn wszystko jest' date=' oprócz kombajnu i prasy. Ale te 2 to dopiero jak pola przybędzie. Jedynie co bym kupił to wialnie do zboża i fiata 126p.

[/quote']

Witam

Nie mogę tego przemilczeć i muszę zapytać po co ci fiacik?:)

Posted
Hehe też bym kupił chętnie 126p tylko tego włoskiego z silnikiem 600ccm, na blaszanych zderzakach i kołach żółwiach. Mój pierwszy samochód to był właśnie maluch i bardzo mi sie on podoba. Jakiś sentyment mam do tych samochodów.Ogólnie to mam motorynke w oryginale i WSK do odrestaurowania i MZ ale najbardziej lubie sie przejechać wsk - jest klimat :)