aneta Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Po zapaleniu ciągnika, po około 2 min zapala się kontrolka prawdopodobnie od niskiego ciśnienia oleju w skrzyni przekładniowej.W tym modelu po włączeniu stacyjki zapalają się 3 czerwone kontrolki:ładowanie,ciśnienie oleju w silniku i wyżej wymieniona kontrolka.Wcześniej wszystkie gasły i było okproszę o podpowiedzi gdzie znajduje się czujnik od tej że kontrolki ? Z góry dziękuje... Quote
Ojciec Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Witamy na forum i mamy nadzieję na częstsze udzielanie się kobiet na forum. Przechodząc do tematu wydaje mi się iż nie jest to wina zepsutej kontrolki dlatego iż skoro się świeci to znaczy że działa, dla zaspokojenia twojej informacji czujnik ciśnienia oleju w skrzyni znajduje się pod spodem centralnie umieszczony pod skrzynią. Jak się nie mylę jest tam również korek spustowy oleju. Z twojego opisu wynika że przyczyną jest zapchany filtr olejowy który to znajduje się w tym samym miejscu co czujnik wymiana Filtra olejowego powinna załatwić sprawę. Niestety nie jest ot takie proste najpierw trzeba spuścić olej ze skrzyni i następnie wymontować filtr można go przemyć ropą ale najlepiej było by go wymienić jeżeli problem będzie się powtarzał to polecam wypłukać skrzynię. Prosimy o odpowiedź czy post się przydał czy znalazłaś ową kontrolkę czy usterka została naprawiona Pozdrawiam. Quote
aneta Posted November 13, 2013 Author Report Posted November 13, 2013 Dziękuję za podpowiedz, problemem był właśnie filtr Quote
Ojciec Posted November 13, 2013 Report Posted November 13, 2013 Ile dałaś za filtr? dostałaś go od ręki ? niestety tez muszę go w swoim MF-ie wymienić ale obawiam się ze nie dostanę tego samego dnia a ciągnik jest mi potrzebny codziennie... Quote
Mikruss Posted November 15, 2013 Report Posted November 15, 2013 filtr od ursusa 4512 metalowy wkład, sam wymieniałem niedawno, koszt ok 80 zł Quote
Ojciec Posted November 15, 2013 Report Posted November 15, 2013 Kupiłem już koszt 90 zł . I tyle Anetę widzieli ehh te kobiety. Myślałem że zostanie z nami dłużej, ale raczej już jej nie zobaczymy. Quote
Tofik Posted November 15, 2013 Report Posted November 15, 2013 Hehe może jak coś jej znów nawali to nas odwiedzi:)Pozdrawiam Quote
Recommended Posts