sputnik Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Witajcie, mam takie krótkie pytanko - powiedzmy mam 1 ha ziemi IV klasy do sprzedania - jak wycenić cenę takiego kawałka ziemi? Quote
mora Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Witajcie' date=' mam takie krótkie pytanko - powiedzmy mam 1 ha ziemi IV klasy do sprzedania - jak wycenić cenę takiego kawałka ziemi?[/quote'] To nie jest takie proste- wycena zależy od wielu czynników, przynajmniej dla mnie. Brałabym pod uwagę , oprócz średniej ceny w regionie następujące rzeczy: położenie, przeznaczenie, potencjał, sąsiedztwo, odległość od drogi i mediów,obecność ostoi dla zwierzyny i zasobność w wodę- a przede wszystkim jak bardzo kupujący pragnie tego akurat kawałka Jeżeli zamierzasz sprzedać to rozważ też kogo uczynisz swoim sąsiadem i co z tego może wyniknąć. To tyle z tego , co na szybko przyszło mi do głowy.Mam nadzieję,że pomogłam... Quote
Recommended Posts