Jump to content

Recommended Posts

Posted
witam ja mam taki problem-od kilku dni 2 kury zaczeły odawać odchody z krwią-takie objawy pojawiają się umnie często co może być tego powodem????Mam stadko 100szt.maja dobre warunki w kurniku pasze kupuje i mieszam ze śrutem ze zboża
Posted
Nie znam twojej sytuacji co do lekarza? u mnie sam zaproponował badanie kału, pod kontem pasożytów,wiem nie wszyscy lekarze są wyszkoleni i chętni;[ ale spytaj go o takie badanie,nie kosztuje to dużo a pomaga we właściwym leczeniu.
Posted

podaje im DJ-1 pasza pełnoporcjowa dla kur nieśnych która mieszam ze śrutem z zboż

25k kg paszy +75kg śrutu z pszenicy,20%owsa20%pszenżyta40% i jeczmnienia20% do tego dodaje 2kg kredy pastewnej i 3kd suszu z pokrzyw

mieszam to z gotowanymi ziemniakami i marchwia proporcje 70%ziemniakow 30%merchwi to im daje rano do południa pozniej dostaja zboże

Do wody dodaje witaminy teraz jak jest mozliwosc zielonke jakas kapusta itp

Posted
Opisz objawy (temperament, pióra, łapki, dzwonki, grzebień, częstotliwość nawrotów, warunki w kurniku i na wybiegu, ściółkę, % sztuk z objawami, temperaturę ciała, oczy, szczepienia, podawane leki i z jakiego powodu, a zawłaszcza kokcydiostatyki, itd.) to może uda się określić co to za choroba i jak z nią walczyć i zapobiegać. Objawy wskazują wstępnie na kokcydiozę. Pozdrawiam!