pracowitypiotr Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Witam, mam pytanie odnośnie kombajnu "Marek" do porzeczki czarnej spod Skierniewic, zastanawiam się na kupnem tego kombajnu jednak ciekawi mnie co sądzicie na jego temat, czy może ktoś ma i chce się podzielić opinią na ten temat? z góry dziękuje i pozdrawiam. Quote
VoYtek8 Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Kolego raczej Arek, a nie "Marek" Ja co roku pracuje na takim kombajnie i powiem tyle jest bardzo wygodny, młóci dokładnie, wieje dobrze, czasem się zapycha liśćmi, ale to wystarczy stojąc na tym podeście na skrzynki odkręcić taką klapę i wyciągnąć te liście. Swego czasu pracowałem także na kombajnie produkcji Radzieckiej i ten Arek 3 jest o wiele szybszy, wygodniejszy i dokładniejszy. U mnie w okolicy jest straszny problem z częściami do tych kombajnów, w tym roku na kombajnie na którym pracowałem pękła taśma i właściciel jechał aż do Skierniewic po częsci bo u nas nikt ich nie ma. Jednak kombajn sam w sobie bardzo polecam. Pozdrawiam Quote
pracowitypiotr Posted November 17, 2013 Author Report Posted November 17, 2013 Nie chodzi mi o kombajn z JAGODY , lecz z puszczy mariańskiej (leżącej między Skierniewicami a Warszawą) o nazwie MAREK. Czy ktoś zna wgl. taką firmę i jej produkcje? Quote
SLOWPOCK Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Ze Skierniewic to do głowy przychodzi mi tylko kombajn firmy Karmasz, chyba że Ty też mówisz o tym samym produkcie:) Quote
VoYtek8 Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Kolego daj jakieś zdjęcie tego kombajnu bo szczerze to ja nigdy o takim sprzęcie nie słyszałem. Pozdrawiam Quote
pracowitypiotr Posted November 17, 2013 Author Report Posted November 17, 2013 http://allegro.pl/kombajn-do-porzeczek-aronii-malin-gwarancja-i3688930552.html w tym linku możecie dokładnie zobaczyć o jaki model i firmę mi chodzi. pozdrawiam Quote
Rico Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 dobry pomysł z tym kombajnem, znajomy kupił za młodego rolnika właśnie takiego i zarobił na nim sporo przez sezon, jak sko ńczył w świętokrzyskim pojechał pod grójec (mazowieckie) tam ganiałl i kasa z kieszeni mu się wysypywała, Quote
pracowitypiotr Posted November 17, 2013 Author Report Posted November 17, 2013 dziękuje za opinie kolego, a może wiesz w którym roku kupił ten kombajn? Quote
Rico Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 w tamtym roku o ile dobrze pamiętam, gania c-330 i świetnie mu się spisuje, sam ma chyba około 10 ha pożeczki Quote
Recommended Posts