Jump to content

Recommended Posts

Posted
Wiesz to jednak tylko rozwalone Renault, niby pisze w ogłoszeniu że rewers nie działa, a tak naprawdę to może się okazać że cała skrzynia w drobny mak rozwalona. Opony jak widać na tyle do wymiany, przednie też nie są najnowsze jak widać. On jest importowany. Wiesz cena atrakcyjna, ale kupujesz jakby kota w worku. Pozdrawiam :)
Posted

wszystko opony do wymiany + coś w skrzyni - może to być głupota i wymiana zamknie się w 1 tyś zł a może też polecieć 6 tyś zł

Ja tam tez brałem jednego starego grata do remontu ale było warto :D, zrobiłem co trzeba było i naprawdę wiem co mam ;)

Posted

Są dwie opcje' date=' które przychodzą mi na myśl w tym modelu. Albo przekaźnik, albo tak jak Ci mowi Wojtek cała skrzynia.

[/quote']

Miki to raczej nie przekaźnik bo gdyby tak było to własciciel sam by go naprawił i jeździł. Po drugie to cena smiesznie niska... Te ciągniki da się kupić za ok. 50tyś a ten kosztuje niecałe 30tyś. To raczej ciągnik do remontu od zaraz i raczej drogiego i generalnego. Pozdrawiam :)

Posted

jak ma papiery to da się

a co do tych 50 tyś bez przesady panowie, tyle to nawet massey z tego rocznika nie kosztuje, a jezeli ktoś daje tyle za taki ciągnik to nie będę tego komentował głośno....

Po drugie można kupić igielke, która jeździ ale przy pierwszej pracy w polu może się okazać także niewypałem strasznym więc każdy kij ma dwa końce ;)

Posted

same opony to 10 tys.

jesli tylko rewers jest uszkodzony to prawdopodobnie cos z widelkami, koszt niewielki, jesli cala skrzynia to mozesz wlozyc nawet z 10 tys. chyba ze znajdziesz uzywke

wedlug mnie oplacalna cena to 20-22 tys.

w niewiele wiekszej cenie mozna znalesc cos z serii. 14 do jazdy

Posted
wydaje mnie się że ten ciągnik ma rewers elektrohydrauliczny i ehr jeśli chcesz tanio kupić ciągnik to nie jest dla ciebie ten ciągnik a jeśli kupisz taki uszkodzony nie sprawdzisz działania i blokady przedniego mostu ,może być i tylny most rozwalony jak i skrzynia biegów i wiele innych rzeczy a naprawa może być bardzo kosztowna i trudno o fachowca który by naprawił np.rewers elektohydrauliczny
Posted

od 92r byly montowane rewersy EH w wersji Nectra, pozniej zwykle ze skrzynia 24/8

dobrze kolega zauwazyl, w tej prawdopodobnie jest taki rewers, mysle ze nie warto, moze to troche kosztowac, a pozatym ciezko znalesc kogos kto sie tego podejmie,