sszymonss Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Witam mam okazję kupić ten ciągnik http://tablica.pl/oferta/renault-110-54-okazja-ID4c4oL.html#fb4de943f6 za nie duże pieniądze tylko nie wiem co może być w nim nie tak że nie jedzie.Może ktoś coś poradzi co może być w nim nie tak. Quote
VoYtek8 Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Wiesz to jednak tylko rozwalone Renault, niby pisze w ogłoszeniu że rewers nie działa, a tak naprawdę to może się okazać że cała skrzynia w drobny mak rozwalona. Opony jak widać na tyle do wymiany, przednie też nie są najnowsze jak widać. On jest importowany. Wiesz cena atrakcyjna, ale kupujesz jakby kota w worku. Pozdrawiam Quote
Miki Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Są dwie opcje, które przychodzą mi na myśl w tym modelu. Albo przekaźnik, albo tak jak Ci mowi Wojtek cała skrzynia. Quote
Mikruss Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 wszystko opony do wymiany + coś w skrzyni - może to być głupota i wymiana zamknie się w 1 tyś zł a może też polecieć 6 tyś złJa tam tez brałem jednego starego grata do remontu ale było warto , zrobiłem co trzeba było i naprawdę wiem co mam Quote
VoYtek8 Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Są dwie opcje' date=' które przychodzą mi na myśl w tym modelu. Albo przekaźnik, albo tak jak Ci mowi Wojtek cała skrzynia.[/quote'] Miki to raczej nie przekaźnik bo gdyby tak było to własciciel sam by go naprawił i jeździł. Po drugie to cena smiesznie niska... Te ciągniki da się kupić za ok. 50tyś a ten kosztuje niecałe 30tyś. To raczej ciągnik do remontu od zaraz i raczej drogiego i generalnego. Pozdrawiam Quote
majk44 Posted November 18, 2013 Report Posted November 18, 2013 I jeszcze pytanie czy da się go zarejestrować? Quote
Mikruss Posted November 18, 2013 Report Posted November 18, 2013 jak ma papiery to da sięa co do tych 50 tyś bez przesady panowie, tyle to nawet massey z tego rocznika nie kosztuje, a jezeli ktoś daje tyle za taki ciągnik to nie będę tego komentował głośno....Po drugie można kupić igielke, która jeździ ale przy pierwszej pracy w polu może się okazać także niewypałem strasznym więc każdy kij ma dwa końce Quote
sszymonss Posted November 18, 2013 Author Report Posted November 18, 2013 Ten ciągnik jest sprowadzony z Francji ma papiery do rejestracji.Moim zdaniem coś jest ze skrzynią bo jak sprawdzałem biegi wchodzą ale ciągnik nawet nie burknie nie ma reakcji Quote
izydor6280 Posted November 18, 2013 Report Posted November 18, 2013 same opony to 10 tys.jesli tylko rewers jest uszkodzony to prawdopodobnie cos z widelkami, koszt niewielki, jesli cala skrzynia to mozesz wlozyc nawet z 10 tys. chyba ze znajdziesz uzywkewedlug mnie oplacalna cena to 20-22 tys. w niewiele wiekszej cenie mozna znalesc cos z serii. 14 do jazdy Quote
grzepaku1 Posted November 18, 2013 Report Posted November 18, 2013 wydaje mnie się że ten ciągnik ma rewers elektrohydrauliczny i ehr jeśli chcesz tanio kupić ciągnik to nie jest dla ciebie ten ciągnik a jeśli kupisz taki uszkodzony nie sprawdzisz działania i blokady przedniego mostu ,może być i tylny most rozwalony jak i skrzynia biegów i wiele innych rzeczy a naprawa może być bardzo kosztowna i trudno o fachowca który by naprawił np.rewers elektohydrauliczny Quote
Mikruss Posted November 18, 2013 Report Posted November 18, 2013 gdzie niby w tej starej reni rewers elektrohydrauliczny - jedynie wajcha jak w czołgu przód tył Quote
izydor6280 Posted November 19, 2013 Report Posted November 19, 2013 od 92r byly montowane rewersy EH w wersji Nectra, pozniej zwykle ze skrzynia 24/8dobrze kolega zauwazyl, w tej prawdopodobnie jest taki rewers, mysle ze nie warto, moze to troche kosztowac, a pozatym ciezko znalesc kogos kto sie tego podejmie, Quote
Mikruss Posted November 20, 2013 Report Posted November 20, 2013 no to te co znajomy z francji zwozi to nie miały Quote
Recommended Posts