bardzomalorolny Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 WitamMam swoją łąkę 0,5 ha i w dzierżawy wziąłem 1,5 ha od przyszłego roku będę zbierał. Odkąd pamiętam to nie nawoziliśmy łąk nawozami sztucznymi, czyli dość długo. Oczywiście część podsilałem gnojówką, ale to tylko koło domu. Nie chcę się pakować w duże koszty. Dlatego proszę powiedzcie mi jakich nawozów najlepiej użyć i w jakich ilościach. Myślałem nad mocznikiem lub saletrą. Quote
VoYtek8 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Na łąkę to najtańsza gnojowica, ale jak nie masz jej już no to syp jakiś nawóz azotowy jak własnie piszesz mocznik lub saletrę. Musisz zobaczyć co jest u ciebie w okolicy tansze po prostu. Pozdrawiam Quote
pablos Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Jeżeli dajesz nawozy sztuczne to wczesną wiosną p +K po ruszeniu wegetacji azot ! Quote
kubusjettaII Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 dokładnie, wysiewanie nawozów na zimę i tak nic Ci nie da. a do wiosny to nie jeden beczkowóz z gnojowicą Ci się uzbiera. Quote
bardzomalorolny Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 no oczywiście, cały czas mówię o wiośnie. Tylko chciałbym nawozy kupić przed nowym rokiem.A co do gnojówki to tak jak pisałem część koło domu to nawożę, ale na wszystko mi nie starczy. Z 2 sztuk i małego zbiornika to nie ma szans. Zbiornik mam tylko 1000 litrów. I tak 2 razy do roku wywożę. Quote
Recommended Posts