Jump to content

Recommended Posts

Posted

4x30 ja ciągam masseyem 675 bez napędu i idzie jak zły

w tym roku bratu coś nawaliło w dużym masseyu i wziął ode mnie fiata 780 i załozył mu Fortchritt'a 4 skiby rozstawionego na maksa (brał calą szerokość ciągnika) i z napędem sobie radził elegancko :)

Posted
Miałem kupić jakieś renault do 40tyś ale nie będę miał tyle kasy,myślałem nad jakimś modelem Renaulta do 35 tys max. Myślę że w dobrym stanie można kupić 75.14 ale może być i większy ale nie wiem czy za te pieniądze coś kupie w dobrym stanie.No i po kupnie ciągnika planuje jakieś pługi do niego za cenę max 6 tyś.Myślałem nad overum jakimś bo są tańsze od kvernelanda za 6 tyś kvernelanda raczej nie kupie w dobrym stanie. Ciągnik ma pracować na 16ha ornej klasa ziemi to 4,5 + 6ha łąki.Dodam że pług musi być na jakichś zabezpieczeniach bo mam na niektórych polach trochę kamieni
Posted
Ja dałem za swoje Renault 80.14TX (czyli minimalnie większy) 28,5tys., a grat to nie jest bo wiem gdzie pracowała (znajomi kupili go z myślą kopania nim kartofli ale okazało się, że ma za niskie podwozie i gdy było grzązko bardzo szybko się zawieszał) i do tego jeszcze pług obrotowy Rebe YE III za 2,5tys.
Posted
Miki, w którym roku kupowałeś swoją Renie. Ja czytając różne opinie wywnioskowałem że np.4 lata temu renault było mało znaną marką i ceny były dużo niższe.Teraz ludzie zobaczyli że są to dobre ciągniki to i ceny podskoczyły.Moim zdanie nie kupie już dobrego renault za 28,5tys.