krys Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 Chcialbym zasięgnoć Waszej opini na temat tych sprzętów co lepiej kupić i na co zwracać uwage ? Quote
Miki Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 Wszysto zależy od tego jaki masz dostęp. Ale ogólnie to żmijka lepsza bo ma dużo większą wydajność niż dmuchawa i zużywa mniej energii. Ale znów jeśli masz zły dostęp to żmijką nie poradzisz. Quote
przemek2092 Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 Żmijka jest bardzo dobrym urządzeniem kiedy może zostać dłużej bez zbędnego przenoszenia jej, przestawianie żmijki w inne miejsce jest bardzo mało wygodne, dmuchawa jest mniej wydajna ale za to ma lepsze pole manewru wysypu gdzie dane ziarno ma lecieć pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 Ja uważam tak jak moi przedmówcy. Jednak gdybym ja miał wybierać pomiędzy żmijką, a dmuchawą to raczej wybrałbym żmijkę bo jest wydajniejsza i wygodniejsza. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 również jestem zdania że żmijka, sam taką kupiłem w tym roku 8 metrów i średnica 110 cm. wystarcza w zupełności. co do przestawiania to rzeczywiście nie jest lekko dlatego mam zamiar dorobić wózek i możliwość regulowania wysokości na lince. teść ma dwie jedną 110/9m i 200/10m, (obydwie z wózkami) tą szerszą rozładowujemy 8-9 ton w przeciągu 12-15 minut. Quote
Lillas Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 ja także polecam żmijkę , mam ją od 2 lat i nie narzekam , wydajność bardzo duża, ale z przemieszczaniem to są problemy. Quote
krys Posted November 22, 2013 Author Report Posted November 22, 2013 Dzięki wszystkim, kupuje żmijke Quote
kubusjettaII Posted January 16, 2014 Report Posted January 16, 2014 co do żmijki można zawsze zrobić wózek i przemieszczanie jej jest prostsze (zdjęcia w galerii) Quote
Recommended Posts