Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co sadzicie o tej maszynie.

Jej plusy i minusy.Widziałem ją jak jechała na lawecie pewnie do jakieś rolnika.

W czym są lepsze mini ładowarki teleskopowe od zwykłych ładowarek teleskopowych oprócz że wszędzie wjedzie.

Czy firma avant to dobra godna polecenia firma?

Czy ta ładowarka o podnoszeniu prawie 1 tony nie będzie miała trudności stawiania 3 bel jedna na druga?

Czy Przepływ oleju zasilającego przystawki/ciśnienie 36l/min 200 bar top dużo czy mało na taka ladowarke?

Posted
Takie sprzęty to zostały stworzone po to aby procować w szklarniach czy oborach i kurnikach starego typu gdzie praktycznie nic większego nie wjedzie. Ten sprzęty jest niebywale zwrotny, z siłą podniszenia też nie ma problemu tyle że zakres pracy jest ograniczony ponieważ taka ładowarka nie podniesie nic wysoko, a ładowarką teleskopową ustawisz bele hen ku niebu. Pozdrawiam :)
Posted

Ale jeżeli ona ma wysokość podnoszenia 2,8 m no 3 bele raczej nie stanowią problemu?

Drugie pytanie.

Orientuje się ktoś czy do takiej mini ładowarki można zamówić hak?

Czy po prostej drodze da rade pociągnąć naczepę z 18 belami jeżeli można montować hak.

Posted
Teoretycznie nie stanowią :) Avant 528 to właściwie wielofunkcyjny sprzęt:) Poza tym co napisał Wojtek o jego zwrotności na jego korzyść przemawia fakt że sprzęgniesz z nim masę sprzętów od łyżki do materiałów sypkich, łyżkę do kopania, do balotów, obornika, wiertnicę a nawet widły do palet :) Pozdrawiam :)
Posted

Można zamontować hak oczywiście taka mini ładowarka pociągnie 18 bel a nawet więcej. Nie chciał bym tutaj robić reklamy różnym firmom ale można nabyć przyczepę razem z belami firmy Siku bardzo ciekawe propozycje warte zainteresowania w atrakcyjnej cenie. Jeżeli nie żal ci mini ładowarki która jak mniemam ma zastąpić ciągnik o mocy 28 km to twoja sprawa. Pompa hydrauliczna a kto wie czy cały napęd nie rozsypie się po miesiącu takiego użytkowania. Samo słowo Mini daje wiele do myślenia jest to malutki sprzęt do prac w małych pomieszczeniach ułożysz nią dwie a nawet więcej bel jedna na drugiej wszystko zależy od interpretacji. Niektórzy interpretują twoje bele jako małe kostki siana lub słomy takowe bele można ułożyć nawet 4 jedna na drugą a nawet więcej. Jeżeli weźmiesz belę sianokiszonki i podniesiesz nad kabinę jeśli tak można nazwać daszek , to jesteś wielki a jak dasz radę jeszcze tak jechać po łące lub piaszczystym podwórku to jesteś hardkorowy koksu. Nie ma co się oszukiwać jest to specyficzny sprzęt do specyficznych zadań nie wiem czy udało by ci się załadować taką mini ładowarką obornik na mały polski rozrzutnik. Natomiast jeżeli poszukujesz sprzętu wielofunkcyjnego to polecał ładowarki teleskopowe firmy np Faresin sprzęt wielozadaniowy w przystępnej cenie jak na takie wyposażenie i na pewno zastąpi ci ciągnik cena ok 80 000 walutę sam sobie dopisz.

Pozdrawiam.

Posted

Źle mnie zrozumiałeś

Mini Ładowarka ma służyć

do zadawania kukurydzy krowom

ustawiania bel na naczepie na polu (ciągnąc będzie pewnie traktor,a pytałem czy da rade mini ładowarka))

do rozładunku bel w domu

do wożenia bel słomy i siana do obory

i do wyciągania obornika.

Co do ostatniego mam sprytny pomysł który wyczytałem kiedyś gdzieś na forum.

Za płyta gdzie znajduje się obornik kopie się dół zalewa betonem tak aby ciągnik z 12 tonowym rozrzutnikiem chował się na 3/4 wysokości a ładowarka nie będzie musiała dość wysoko podnosić ramie teleskopowe aby wrzucić obornik.

Posted
Powiedz nam czy ma to być ładowarka z wysięgnikiem teleskopowym czy bez, do jakiej wysokości ewentualnie szerokości oraz nowa czy używana. Wiele zależy również od mocy co do ciągania przyczep nie polecam. Co do takiego patentu słyszałem już o takim tylko z trochę innym wykorzystaniem. Natomiast dojazd mini ładowarką na łąkę może być trochę uciążliwy ze względu na małą prędkość maksymalną, jeżeli masz łąki blisko domu to jest to jakiś pomysł jednak tylko do załadunku.
Posted

,tam gdzie ląki sa daleko bedzie jechal traktor z turem i naczepa.

A gdzie blisko to pojedzie miniladowarka.wysokosc tej ladowarki i szerokosc

odpowiada.

A o jakim patencie ty slyszales?

Posted

Rozmiary podaj nam a może dopasujemy coś do twoich budynków.

Również wykorzystanie zaniżonego terenu przy załadunku wozu paszowego ładowaczem czołowym zaznaczam iż miało to miejsce nie w moim gospodarstwie.

Posted

chodzi mi o model avant 528.

Pytałem o opinie tej marki i czy widzieliście ten sprzęt na żywo a jak tak to jakie wrażenie na was zrobił.

od roku jestem posiadaczem avanta 528 mam przez ten rok przepracowane 1100mg ogólnie jestem bardzo zadowolony tak jak ktoś zauważył jest to sprzęt do starej ciasnej zabudowy spokojnie ustawisz trzy baloty 120 dasz rade wozić kiszonkę wbalotach ja podczepiłem wycinak szczękowy z ursusa 120cm szeroki wożę kiszonkę z kukurydzy około 500kg nie jest to duża ładowarka i nie należy oczekiwać takiej pracy

• 8 years later...
Posted
Witam jestem właścicielem ładowarki Avant 528 2008 rok pracuje super puki jest zimna popracuje godzinke olej się rozgrzeje hydro i zaczyna tracić moc o jeździe do tyłu to można zapomnieć założyłem drugi wiatrak ale to nic nie dało