Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Rozważam zakup na wiosnę średniej ładowarki kołowej.

Budżet, który mogę na nią przeznaczyć to od 80 do 100 tys.

Maszyna ma pomagać w gospodarstwie i przy załadunku na małym składzie budowlanym.

Zastanawiam się czy szukać czegoś z mniejszym teleskopem (4-5m) czy zwykłej? Ładowarka musi podnosić 2 tony i nie być wyższa niż 2,8m.

Będę wdzięczny za wszystkie rady dotyczące tego, czym kierować się przy wyborze i na co szczególnie zwracać uwagę.

Posted
A może Matbro TR 250 Ładowarka przegubowa za połowę twojej ceny z wysięgnikiem teleskopowym wszędzie nią wjedziesz co do wysokości niestety nie orientuje się dokładnie ale na pewno więcej nie ma niż 2,8 m. Czy szukasz nowej Ładowarki?
Posted

W moim budżecie chyba nie znajdę nic nowego.

Plac przy składzie mam utwardzony ale w gospodarstwie to wiadomo jak jest.

Też myślałem o czymś przegubowym i w ostateczności chyba na to się zdecyduje.

Do Maniotu nie jestem szczególnie przekonany, ale Matbro wygląda sensownie.

Ile tak ogólnie mocy powinna mieć taka ładowarka? Ok. 55-60 da rade?

Posted
Matbro ma 90 hp są również takie co mają 110 hp. W takiej cenie kupisz małą ładowarkę nową ok 30 hp. 75 80 hp myślę ze to takie minimum jeżeli zamierzasz podnosić ciężary o wadze 2 t.
Posted

sam miałem chęć ostatnio na przegubową ale właśnie znajomy handlarz mi odradził takie coś do gospodarstwa bo jest bardzo wywrotne

w kwocie ok 60-70 tyś kupi się już naprawdę super ładowarkę teleskopową, w miarę młodą tylko trzeba się najeździć za tym bo to co jest na allegro to ceny masakra nieadekwatne do rzeczywistości.