Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich, użytkuję od jakiegoś czasu pługi obrotowe trzy skibowe Overum typ: BV 397 F Współpracowały z 75- konnym Deutzem jakiś czas temu zakupiłem MF-a 120 konnego. I tutaj powstaje problem ciągnik jest zbyt duży do tych pługów a sporo w nie zainwestowałem i chciał bym dołożyć jeszcze jeden korpus. Rama pługa ma odpowiednie przyłącze do czwartego korpusu tylko nigdzie nie mogę znaleźć używanej dokręcanej ramy z pługami. Postanowiłem dorobić ramę tylko potrzebował bym oryginalnego mocowania pługa do ramy oraz dwie słupice, z resztą elementów pługa nie powinno być problemów. Pługi mają zabezpieczenia kołkowe. Jeżeli ktoś z was posada informacje gdzie mógł bym dostać takie części będę bardzo wdzięczny. Może ktoś z was znajdzie jakieś stare połamane pługi w jakimś z komisów z maszynami rolniczymi lub posiada dokręcany cały korpus z ramą był bym zainteresowany kupnem.

Rozmiar przyłącza do którego jest dokręcana rama z pługiem :

16,6 x 20 (cm)

Miejsce na śruby po przekątnej:

19,5 cm

Rama:

15 x 10 (cm)

Dziękuje za pomoc pozdrawiam.

Posted
Dzięki za info z pewnością z kontaktuje się z nim jak najszybciej. To nawet dobrze się składa że na mazurach ja mieszkam w okolicy Łomży do niego mam ok 200 km rzut beretem hehe.