Ojciec Posted November 29, 2013 Report Posted November 29, 2013 Witam wszystkich, użytkuję od jakiegoś czasu pługi obrotowe trzy skibowe Overum typ: BV 397 F Współpracowały z 75- konnym Deutzem jakiś czas temu zakupiłem MF-a 120 konnego. I tutaj powstaje problem ciągnik jest zbyt duży do tych pługów a sporo w nie zainwestowałem i chciał bym dołożyć jeszcze jeden korpus. Rama pługa ma odpowiednie przyłącze do czwartego korpusu tylko nigdzie nie mogę znaleźć używanej dokręcanej ramy z pługami. Postanowiłem dorobić ramę tylko potrzebował bym oryginalnego mocowania pługa do ramy oraz dwie słupice, z resztą elementów pługa nie powinno być problemów. Pługi mają zabezpieczenia kołkowe. Jeżeli ktoś z was posada informacje gdzie mógł bym dostać takie części będę bardzo wdzięczny. Może ktoś z was znajdzie jakieś stare połamane pługi w jakimś z komisów z maszynami rolniczymi lub posiada dokręcany cały korpus z ramą był bym zainteresowany kupnem. Rozmiar przyłącza do którego jest dokręcana rama z pługiem : 16,6 x 20 (cm)Miejsce na śruby po przekątnej:19,5 cm Rama:15 x 10 (cm) Dziękuje za pomoc pozdrawiam. Quote
Przemek15_03 Posted November 29, 2013 Report Posted November 29, 2013 http://tablica.pl/oferta/plug-overum-kverneland-kilingstad-skiold-czesci-azury-odkladnie-ID3YrjH.html#357059ae1a to jest link do aukcji goscia który sprwadza rózny sprzet ma też części zadzwoń zapytaj. Może coś Ci podpasuje tyle że to na mazurach. Powodzenia Quote
Ojciec Posted November 29, 2013 Author Report Posted November 29, 2013 Dzięki za info z pewnością z kontaktuje się z nim jak najszybciej. To nawet dobrze się składa że na mazurach ja mieszkam w okolicy Łomży do niego mam ok 200 km rzut beretem hehe. Quote
Przemek15_03 Posted November 29, 2013 Report Posted November 29, 2013 Nie ma za co trzeba sobie pomagać. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts