Jump to content

Recommended Posts

Posted
Aagusia napisz coś więcej o tym łączniku, czy siłownik nie puszcza jak to jest z ustawieniem masz jakiś znacznik? czy w pługach 4 skibowych obrotowych nie będzie puszczało to samo przy agregacie uprawowym 4,2 m .
Posted
mam je pół roku, nie cieknie, jest na cięgle skala ale nie podam Ci na jakiej orze. Jak plug idzie za głęboko wciagne cieglo i idzie plycej. I tak w druga stronę. Mi przy pługu obrotowym 3 skibowym czy pięcio skibowym zagonowym nie puszcza. Brony mam 20tki firmy dziekan 5-cio metrowe i też wszystko gra.
Posted
od regulacji głębokości pługa chyba cięgno nie jest ,raz ustawiony pług na tym łączniku i powinno być dobrze pług powinien pływać jeśli jest podłużny otwór w wieżycce a nie bez przerwy regulować tym cięgnem to jest bardziej kłopotliwe jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi
Posted

Prawdę powiedziawszy jeśli ma to być używane w ciągnikach które podałeś to raczej zachcianka niż ułatwienie pracy. Oba niewielkie, z lichą i ubogą hydrauliką. Osobiście na twoim miejscu ulokował bym te pieniądze w coś co się na prawdę przyda np. cbm-y.

Faktem jest że łącznika używa się do poziomowania pługa a nie zmiany głębokości pracy.