tomaszzimian Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Siema mam problem jak ściągnąć rurę wydechową z ursusa C-360 odkeciłem śrubkę próbowałem ją oklepać na kolanku i potem gumowym młotkiem waliłem do góry ale w ogóle nie chce iść nie wiem jak ściągnąć a i żeby nie było to że trzeba ucinać przecinać itp... Bardzo proszę o odpowiedzi
aagusia1008 Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Wątpię ze bez ucinania się obejdzie.
grzepaku1 Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 a w jakim celu chcesz sciągać skoro mocno siedzi??
tomaszzimian Posted December 2, 2013 Author Report Posted December 2, 2013 a w jakim celu chcesz sciągać skoro mocno siedzi?? Ponieważ wymieniam na nową tamta jest już stara i swoje przeszła
aagusia1008 Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 To ja śmiało przetnij z dołu na kolanku. Po co Ci zużyty tłumik.
tomaszzimian Posted December 2, 2013 Author Report Posted December 2, 2013 To ja śmiało przetnij z dołu na kolanku. Po co Ci zużyty tłumik. Na kolanku? Ta pewnie ale potem trzeba kupić kolanko i reszte
aagusia1008 Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Nie przeciąć kolanka tylko sam tłumik lekko. Przecież masz wyczucie jak pionowo przeciąć.
tomaszzimian Posted December 2, 2013 Author Report Posted December 2, 2013 Nie przeciąć kolanka tylko sam tłumik lekko. Przecież masz wyczucie jak pionowo przeciąć. Nom, tylko że mój kolega chce go wziąć jeszcz do swojej 60-tki i czy coś się zmiń będzie pasował ?
aagusia1008 Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Wątpię. Daj koledze tłumik w takim razie z kolankiem a kup nowe kolanko za 40 zł, innego wyjścia nie widzę.
tomaszzimian Posted December 2, 2013 Author Report Posted December 2, 2013 Wątpię. Daj koledze tłumik w takim razie z kolankiem a kup nowe kolanko za 40 zł' date=' innego wyjścia nie widzę.[/quote'] No nie wiem a jeszcze spróbuje jakoś inaczej albo natnę i zespawam co?
aagusia1008 Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Ja mam 60tke z 1976 r. I niestety wymieniłam kolanko i tłumik, bo stary się nie nadawał. Koszt 60zl za tłumik w zależności czy krótszy czy dłuższy. Moim zdaniem to nie duży wydatek, a chwile pociągnie.
grzepaku1 Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 to może nie zdejmuj z kolanka tylko daj koledze z kolankiem a kolega da ci swoje kolanko
aagusia1008 Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 @grzepaku1 ma racje, kwestia dogadania z kolega
VoYtek8 Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Dokładnie, nie ma co ciąć, odkręć kolanko i daj tak jak jest teraz i tyle. Swoją drogą to dziwne jak dla mnie że tłumnik nie chce zejść bo u mnie w Ursusach zawsze go zdejmuje jedną ręką bez wysiłku... Pozdrawiam
tomaszzimian Posted December 2, 2013 Author Report Posted December 2, 2013 to może nie zdejmuj z kolanka tylko daj koledze z kolankiem a kolega da ci swoje kolanko Tylko że on nie mam kolanka bo zgubił nie wiem jak ale zgubił Dokładnie' date=' nie ma co ciąć, odkręć kolanko i daj tak jak jest teraz i tyle. Swoją drogą to dziwne jak dla mnie że tłumnik nie chce zejść bo u mnie w Ursusach zawsze go zdejmuje jedną ręką bez wysiłku... Pozdrawiam [/quote'] Yhm ja odkręciłem śrubkę obstukalem koło kolanka potem w gurę gumowym młotkiem i poszła morze 1 ml i dalej nie chce iść .... Pozdro
grzepaku1 Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 skoro kolega zgubił kolanko to na pewno z tłumnikiem i do tego jest głuchy a po drugie po co koledze tłumnik skoro nie ma kolanka ?
VoYtek8 Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Czasem niestety tak jest.... Założyciel tego wątku w sumie niczego tu się nie dowiedział niczego nowego. To co jest tu napisane to można wydedukowac bez pomocy nikogo logicznie myśląc, jeśli coś nie chce iść to pierwsze co ja robię to idę po złoty sposób na wszystko WD-40, jak to nie pomoże to wiadomo że trzeba ciąć i tyle. Chyba 40zł czy tam nawet 20zł więcej za nowe kolanko to nie jest aż tak dużo... Pozdrawiam
Rico Posted December 3, 2013 Report Posted December 3, 2013 skoro wymieniasz na nowy to odkręć w całości z kolankiem, daj koledze a ty będziesz miał nowe i po kłopocie, bo sam tłumnik to do niczego mu nie potrzebny:), a tylko się napracujesz i możesz popsuć jedno jak i drugie, nie kombinuj powodzenia
massay1 Posted December 3, 2013 Report Posted December 3, 2013 Grzać palnikiem i oklupywać delikatnie młoteczkiem. Lekko ale dużo razy. Zejdzie. Możesz dodatkowo założyć stary pasek klinowy, zaciągnąć drągiem i próbować przekręcić.A historia faktycznie dziwna.
kubusjettaII Posted December 3, 2013 Report Posted December 3, 2013 moim zdaniem nie tylko dziwna... wiadomo że problem, dla jednego większy dla drugiego mniejszy, ale idąc w tą stronę to myślę że niedługo można się spodziewać tematu typu "co zrobić jak nie mogę wykręcić wętla?"
SLOWPOCK Posted December 3, 2013 Report Posted December 3, 2013 A po odpowiedzi " Zawieź koło do wulkanizatora " i tak przeczytamy szereg postów typu " Nie mogę bo nie mam paliwa w aucie. Nie wiem jak, ale nie mam " Naprawdę żeby w 20 postach tłumaczyć jak zdjąć tłumik a autor i tak dalej tkwi w problemie, to to jest dla Mnie zaśmiecanie forum:) Pozdrawiam
Rico Posted December 3, 2013 Report Posted December 3, 2013 kurcze- do nadawcy- kolego odkręcasz dajesz koledze, kupujesz nowe i każdy HAPPY
henryk Posted December 3, 2013 Report Posted December 3, 2013 jak pisałem na tym forum swój pierwszy post to byłem pewny że tu są tylko poważne tematy,dziś często odnoszę wrażenie że powoli robi się tu Facebook (nie mam zamiaru tu nikogo obrazić)-pozdrawiam
Recommended Posts