Zosia Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 Witam jestem ciekawa czy ktoś z was robi już jakieś prace wiosenne? U mnie, w wielkopolsce, niestety większość ziemi, z którą możnaby coś robić zalana, a teraz wszystko zamarzło na nowo. Czy może czekacie do magicznej daty 1 marca? Piszcie jak to u was wygląda. Quote
Guest Gość Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 Ja to o wiośnie to narazie tylko maże, bo ziemia zmarznięta na wylot. Dzisiaj w nocy było - 18 stopni, tak przez kilka ostatnich dni tak więc ziemia tak szybko nie rozmarznie. Ale podobno od przyszłego tygodnia już ma sie pogoda poprawić. Marzec za pasem, traktory się grzeją i jazda w pole, zaplanowane wapnowanie, orki itp. Quote
wojtas Posted February 24, 2011 Report Posted February 24, 2011 Witam, no mnie również konkretnie zmroziło, -19 było dziś nad ranem. A już planowałem robić wapnowanie. Ale kolega Gość ma rację w przyszłym tygodniu ma być lepiej, no i będzie po 1 marca;-)) Quote
zielony29 Posted March 1, 2011 Report Posted March 1, 2011 1 marca i -12' z rana. trzeba jeszcze poczekać. Quote
Guest Gość Posted April 3, 2011 Report Posted April 3, 2011 U mnie 4 kwiecień na kujawach wiosna w pełni można wjechać w pole i rozpocząć coroczną pracę. Quote
czeski1 Posted April 3, 2011 Report Posted April 3, 2011 NO MOŻNA - ALE ZALEŻY CZY SĄ JUŻ WYPEŁNIONE FORMULARZE DO DOPŁAT DLA UNII. jAK KTO NIE MA TO WPIERW WERTUJE, DOPISUJE, WYPEŁNIA A DOPIERO POTEM W RAZIE SIŁ I CHĘCI ROZPOCZYNA. mYŚLĘ, ŻE ZA SZYBKO PANI WYPISAŁA FORMULARZE CHYBA. POZDRAWIAM Quote
muzyk Posted April 4, 2011 Report Posted April 4, 2011 Owszem na ziemi lekkej, przepuszczalnej można coś robić ale na ziemiach ciężkich, ilastych zalecałbym ostrożność można popsuć ziemnie. Quote
Recommended Posts