sszymonss Posted December 3, 2013 Report Posted December 3, 2013 Witam.Chciałbym się dowiedzieć gdzie można kupić cielaki najlepiej małe takie do 4 tygodni na Podlasiu. Quote
Rico Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 spróbuj ogłoszeń w gazecie, wywieszki na tablicach, w gminie, O,D,R, pogadaj z weterynarzem on wie gdzie kto co ma:) Quote
anesia Posted December 6, 2013 Report Posted December 6, 2013 My kupujemy cielęta od okolicznych rolników,bo od handlarczyków strach.Wiem z doświadczenia,że jak ktoś ma dobre do sprzedania,to sam się zgłosi,a jak coś troche chorowite,to handlarzowi. Quote
sszymonss Posted December 6, 2013 Author Report Posted December 6, 2013 Od handlarzy trochę boję się kupować.Wezmę gazetę i sprawdzę ogłoszenia .Dzięki za zainteresowanie. Quote
garzew Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 W gazecie to znajdziesz tylko ogłoszenia od samych handlarzy, nie ma u ciebie w okolicy żadnych targowisk, jarmarków gdzie prowadzi się handel zwierzętami? Oczywiście tam też w większości sami handlarze ale i zwykły rolnik z cielętami też się trafi - ja tak znalazłem parę fajnych kontaktów i do mnie sami dzwonią jeżeli mają cielęta na zbyciu Quote
Rico Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 u mnie się ogłaszają a zwłaszcza teraz przed świętami, ktoś potrzebuje kasy na święta i sprzedaje cialaki, bo dopłat jeszcze nie ma, Quote
sszymonss Posted December 14, 2013 Author Report Posted December 14, 2013 Witam.Właśnie kupiłem wczoraj dwa byczki rasy mięsnej jeden to angus czarny drugi to Simental.Cielaki znalazłem na tablicy.pl od rolników. Jestem zadowolony z zakupu cielaki żwawe doją krowę aż podskakuję Quote
Rico Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 ja też będę chciał kupić w najbliższym czasie i jestem ciekawy jaka cena na byczki- nawet tyg. ? Quote
sszymonss Posted December 15, 2013 Author Report Posted December 15, 2013 Ja dałem za angusa 2 tyg 900zł a za simentala 6 tyg 1200zł.Jak się dobrze poszuka do da się trochę taniej kupić Quote
daniel satola Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 aa tak wiecej sztuk okolo15 20 takich do2 3 tygodni najlepiej jak najbardziej poldnia polski Quote
Gucio Posted January 8, 2014 Report Posted January 8, 2014 Kolego Satoła Daniel na południu masz taka fajna firne z okolic Krakowa nazywa sie EKO NATURA ja brałem od nich i jestem nadzwyczaj zadowolony jakie sztuki chcialem takie mi przywiezli na podworko podaje link do nich pozdrawiam http://www.cieleta.pl/ Quote
Recommended Posts