Jump to content

Recommended Posts

Posted
Koledzy tak jak w temacie proszę o opinie ww. ładowarki teleskopowej. Szukałem czegoś małego, taniego, z napędem mechanicznym i znalazłem ten model Manitou i tu pytanie czy ktoś z Was miał okazje użytkować? Egzemplarz, który mam na oku jest w troche gorszym stanie.

manitou__mlt_626t_1994_1_lgw.jpg

Posted

Ja z taką ładowarka spotkałem się na złomie jak gość przestawiał samochody:)

Co do samej ładowarki to jest to dobra rzecz bo ma napęd na 4 kola i udźwig ze 2,5t(dokładnie nie wiem) wysięgnik też ponad 5m Duże kola nie jak przy zwykłym widlaku więc maszyna nie powinna sie zagrzebać poza tym napęd na 4 kola na pewno jest plusem, silnik też jest spory bo czterocylindrowy co do mocy to nie wiem ale napewno sporo. A do jakich celów chcesz zakupić taką maszynkę:)

Pozdrawiam

Posted
Silnik ma ok. 80KM, wysięg to +/- 6m, udźwig 2,6t. Mam 15ha z tego 10ha łąk, hoduje byki opasowe i ładowarla teleskopowa była by dla mnie duuuużym ułatwieniem np. choćby w samej zwózce i układania brogów bo turem nie sięgne tak wysoko jak ramieniem ładowarki.
Posted
Wiesz takie ładowarki w Polsce to jednak jeszcze rzadkośc dlatego więc ciężko jest zaczerpnąć opinii na ich temat w szerszych kręgach. Manitou to renomowana firma jeśli chodzi o produkcję ładowarek i robią naprawdę solidne sprzęty. Jak masz na czym tą ładowarką pracować to na pewno będzie sie spisywala lepiej niż ciągnik z turem bo ma większy udźwig i wysięgnik. Pozdrawiam :)
Posted

Znakiem tego bez wątpienia by ci się taka maszyna przydała. Najważniejsze żeby stan był nie najgorszy bo nie wiem jak z częściami poza tym jak pisałem tylko raz widziałem taką na złomie:) i gość co nią samochody przewoził to szlo mu to bardzo sprawnie więc jakbyś się zdecydował no to w razie jak by ktoś potrzebował pomocy w sprawie takiej ładowarki no to jako że miałbyś już praktykę mógł byś służyć pomocą:)bynajmniej wydaje mi się to lepszym urządzeniem jak wózek widłowy

Pozdrawiam

Posted
Ceny modelu który podałem to tak na alledrogo itp. ok. 40tys. ale ja mam w okolicy niedaleko od osoby prywatnej i po rozmowie powiedział, że opuści cene do 30tys. na początku chciał 35tys. Ale za to ma nowe opony ale farba jest w dużo gorszym stabie i brak osłony silnika ale to wszystko do zrobienia i pomalowania.
  • 6 years later...