Rolnik321 Posted December 6, 2013 Report Posted December 6, 2013 Witam. Mam problem z odpaleniem case 745s gdy jest mróz ok -5 to nie chce kręcic rozrusznik. gdy rozciągne go 2 ciągnikiem i sie nagrzeje to normalnie pali. Rozrusznik jest ok bo sprawdzalem, akumulator nowy przewód minusowy też. Co to może byc pomóżcie Quote
Rico Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 sprawdź baterie, tulejki w rozruszniku(mogą być wytarte) szczotki, zaciski mogą być zaśniedziałe, poziom elektrolitu w bateriach pozdrawiam Quote
Rolnik321 Posted December 7, 2013 Author Report Posted December 7, 2013 bateria to 12v 120 Ah 900AA rozrusznik był sprawdzany u mechanika Quote
leszkoma Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 Tylko czy podczas lekkiego mrozu w baterii nie spada prąd ? (mówiąc prosto ) Quote
grzepaku1 Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 teraz w sklepach mają takie mierniki spytaj tam gdzie kupowałeś akumulator albo podepnij inny używany tej pojemności ale sprawdzony który kręci w niskich temperaturach i co do rozrusznika też brał bym go pod uwagę czy jest dobry to że mechanik go sprawdzał nie oznacza że jest dobry bo tylko we wyspecjalizowanym zakładzie mogą to sprawdzić na 100% jego sprawność pod obciążeniem ile pobiera prądu Quote
Rolnik321 Posted December 8, 2013 Author Report Posted December 8, 2013 A jeszcze mam jedno pytanie podczas jazdy pedał hamulca narasta i wkącu blokuje koła, trzeba odpowietrzyc by moc jechac dalej . Wyjełem zaworek zwrotny to jest taka spręzynka z gumą. Od tej pory sie nie blokują ale wcale nie działają Quote
massay1 Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 Sprawdź czy tłoczek pompki wraca się do samego końca po puszczeniu pedała. Jeśli nie to nie otworzy przelotu do zbiorniczka i rozgrzewający się płyn blokuje hamulce. Może też sam pedał nie wracać lub być źle wyregulowane cięgno naciskające na tłoczek pompki. Co do rozrusznika to wyczyść go i przeglądnij. Jak nazbiera się brudu na komutatorze to jest podobny efekt. Tak samo gdy woda dostanie się do styków elektromagnesu. Quote
Recommended Posts