przemek2092 Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Class mercator lub bizon z05 moim zdaniem najtansze i najbardziej ekenomiczne kombajny na ten areal i male pieniadze pozdrawiam Quote
Przemek15_03 Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Kolego jak znajdziesz zadbanego bizona to go sobie kup . W moim gospodarstwie były dwa swojego czasu i jak się robi przegląd przed sezonem to nic poważnego raczej się nie popsuje. Co do zachodnich kombajnów to na pewno są ładniejsze bardziej wygodne itp. Tylko jak coś nie typowego padnie to na części możesz trochę poczekać, a w żniwa to czasami nie ma na to czasu . Co do gubienia to Bizon nie jest taki straszny. Wiadomo jak ktoś ma dziury na podsiewaczu czy na podajnikach czy tez źle ustawiony to będzie się sypało nie zależnie czy to class JD czy bizon. Jednak jak będziesz szukał to znajdź sobie z rozdrabniaczem bo to może się zawsze przydać. Pozdrawiam. Quote
SLOWPOCK Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 No troche racji w tym jest ze w okresie zniwnym przestoje potrafia pokrzyzowac plany ale z drugiej strony @michciu360 ma tylko 10 ha wiec nawet jak sie jakis niespodziewany postoj zdarzy to nie bedzie wielkiej tragedii a na czesci do Classa nie czeka sie miesiac wiec nie jest tak zle Pozdrawiam Quote
farmer.piotr Posted January 7, 2014 Report Posted January 7, 2014 jak napisal kolega, polecam claasa senatora. warto Quote
jaro44 Posted January 14, 2014 Report Posted January 14, 2014 kolego polecałbym new Hollanda 1545 części pasują od bizona a praca nim jest dużo lepsza niż bizonem Quote
jakuban1 Posted January 15, 2014 Report Posted January 15, 2014 Claas dominator 97 na ten areał starczy:D Quote
michael00ursus Posted January 15, 2014 Report Posted January 15, 2014 Ja polecam niemieckie kombajny łatwa obsługa i łatwy dostęp do wszystkiego w razie naprawy nie to co bizon ze połowę trzeba rozebrać. Ja miałem Bautz i pracował na 10 ha u mnie a i po ludziach kosiłem nim dużo ale po 10 latach musiałem niestety sprzedać z pewnych przyczyn. Quote
Leon-rolnik Posted January 17, 2014 Report Posted January 17, 2014 Kombajny VOLVO są bardzo dobre na średnie areały, jeżeli pole jest w kilku kawałkach. Z częściami też nie jest tak źle jak niektórzy myślą. Kosiłem 12h i nie było problemu, chociaż to mój pierwszy kombajn. Quote
Recommended Posts