Miki Posted December 8, 2013 Author Report Posted December 8, 2013 No nie wiem ma w domu pare pomieszcze a łazienka jest wielkości mojego pokoju. W łazience jest podłogowo i jest dużo cieplej. No ale wolałem zapytać czyli jak zwykłe kaloryfery? Garaż będzie długi na 7m wysoki na 3m i szeroki na 5m. Quote
Stiven1983 Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 Mój szwagier ma cały dom w podłogówce poza górą i jest ciepło. ale jak masz zamiar często wietrzyć sama podłoga może mieć ciężko Quote
SLOWPOCK Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 Ja mam u ciebie cztery rury 100 połączone ze sobą a na i podłączone do pieca:) Palę w domu i jednocześnie w warsztacie:) Powierzchnia mojego warsztatu to 6/7/4.5 Pozdrawiam Quote
Miki Posted December 8, 2013 Author Report Posted December 8, 2013 Jeśli chodzi o wietrzenie to tylko wtedy gdy będe wjeżdżał. Wiadomo ciepł idzie do góry i dlatego pomyślałem nad podłogowym. Mam drugi piec centralny bo wymieniałem, a z domu się nie podepne bo za daleko. Quote
VoYtek8 Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 Ogrzewanie podłogowe w garażu to słabe rozwiąznaie to bo pracochłonne w montażu, jest spore ryzyko awari z resztą w garażu chodzisz w butach więc i tak ci cieplo. Lepiej już puśc zwykłe rury przy ścianach albo jakieś stare grzejniki będzie na pewno cieplej. W garażu nie wiem czy podłogówka da radę no i obawiam się co się stanie jak wjedziesz na to ciężką maszyną. Pozdrawiam Quote
Miki Posted December 8, 2013 Author Report Posted December 8, 2013 No właśnie najbardziej boje się o ten ciężar. Najwyżej wstawie te kaloryfery i tyle tylko najgorsze jest to, że będą tylko na jednej ścianie bo na drugiej będzie zabudowa i czy to zda egzami i czy będzie grzać bo wiadomo "grzać", a "ogrzać" warsztat do kilku godzinnej pracy to różnica. Quote
VoYtek8 Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 Jak stawisz porządne grzejniki i będziesz grzał ciągłowo to nagrzejesz warsztat. Tutaj więcej będzie zależne od tego czy piec da radę. Pozdrawiam Quote
Miki Posted December 8, 2013 Author Report Posted December 8, 2013 Napewno da bo wcześniej ogrzewał dom o pow. 160mkw. Quote
adam1208 Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 Imadło tak jak Wojtek napisał nie kupuj nowego , kup stare, porządne ciężkie..Co do ogrzewania podłogowego to wolałbym kupić starych żeliwnych grzejników kilka, potrzebują dużo wody ale jak się nagrzeją to trzymają długo ciepło. Quote
Monk Posted December 22, 2016 Report Posted December 22, 2016 Do malowania, na początek powinien wystarczyć kompresor o pojemnosci 50l i wydajności około 160 - 200l na sekundę na ssaniu. Tego typu kompresor olejowy kosztuje w granicach do 800 zł. Moim zdaniem jak już kupować, to makowego a więc kraft dele lub Stanley. Patrząc na specyfikację tych pierwszych: https://kraftdele.info/9-kompresorymógłbym polecić kompresor tłokowy 50l 2 tłoki kd 403 z zestawem lub inny równoważny. Quote
adam1208 Posted December 22, 2016 Report Posted December 22, 2016 Te kraft dele to jest jedna wielka lipa a nie firma. Te same narzędzia występują pod nazwą np. bass polska, to są nazy importerów a produkty chińskie Quote
ali Posted December 23, 2016 Report Posted December 23, 2016 muszę kupić pistolet do malowania, stary jeszcze z drewnianą rączką już ledwo zipie co byście polecili niedrogiego , może takie http://allegro.pl/pistolet-lakierniczy-do-malowania-1-4mm-hvlp-600ml-i5739113687.html http://allegro.pl/pistolet-do-malowania-lakierniczy-1-7mm-hvlp-80624-i6591801372.html kompresor mam robiony z 50L bliżej wiosny będzie malowana przyczepa ( d47b nowy nabytek) i czasem jakieś graty Quote
adam1208 Posted December 23, 2016 Report Posted December 23, 2016 mam ten z dyszą 1,4 mm . polecam, jak za takie pieniądze jest ok. Quote
Tuzon Posted December 30, 2016 Report Posted December 30, 2016 Kraft dele to dobry sprzęcik. Piszę z doświadczenia. Quote
Adrian2 Posted January 19, 2017 Report Posted January 19, 2017 Ja kupowałem kompresor w http://techsul.pl/index.php?cPath=40 . Zobacz tam, mają spory wybór i rózne ceny. Kupiłem u nich już trochę sprzętu i jestem zadowolony. Co do Kraft Dele to miałem ich piłę i niestety długo nie pożyła. Też nie polecam. Quote
Recommended Posts