aagusia1008 Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 Witam. Planuje zakup Classa Dominatora 105. Czy ktoś z Was posiada takowy kombajn i moze się wypowiedzieć ? Jak ze spalaniem, dostępnością części ? Byłabym zobowiązana za pomoc Quote
Rico Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 mój kuzyn tym zapitala i powiem że ma jakieś 120 ha i gania ciągle tak więc chyba to dobry sprzęt, bo byle czego nie bierze:) z autopsji nie znam bo nie jeździłem, ale widziałem na swoim polu Quote
michael00ursus Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 Ja już bym wolał 106 jak już a co do classa to polecam bo bardzo dobrze czyści i nie zostawia na polu jak niektóre ze wygląda później jak by było zasiane już. Class dobry sprzęt polecam kosi u mnie już 5 lat i nie mam zamiaru wołać innego kombajnu. Sam miałem kombajn na podzespołach classa choć stary był to i tak czyścił lepiej od bizona . A co do części to ten co u mnie kosi to zamawia gdzieś w Polsce przez internet i za dwa dni ma już w domu wiec raczej łatwy dostęp. Quote
aagusia1008 Posted December 9, 2013 Author Report Posted December 9, 2013 Bardzo dziękuję za odpowiedzi moze jeszcze ktoś by się wypowiedział ? Quote
jakuban1 Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 Posiadam taki kombajn:D Nie zostawia na polu dużo, czyści dobrze nawet jak dość szybko jedziesz. Tylko że trochę pali. Quote
kubusjettaII Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 jeżeli już chcesz powyżej 100 to bierz 106 lub 108, ale ogólnie polecam 98 sl, szukaj z hydrostatyczną skrzynią biegów, rewersem przenośnika, czujnik strat ziarna Quote
Mikruss Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 ale 105 kosztuje pewnie polowe tego co dobry 98 sl Quote
kubusjettaII Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 zgadza się ale nie wiedziałem z jakim budżetem mamy do czynienia. Quote
aagusia1008 Posted December 9, 2013 Author Report Posted December 9, 2013 Wiecie żebym miała walutę, to bym od razu mediona kupiła pytam póki co o opinie. A co do zakupu zobaczymy Quote
Mikruss Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 kubus jezeli ktos pyta o 105 to zapewne ma tyle waluty ile taki kombajn jest warty, a jak wiadomo ceny tych starych maszyn sa relatywnie nizsze niz ich mlodszych odpowiednikow Quote
Recommended Posts