Jump to content

Recommended Posts

Posted

Muszę powiedzieć że wspomaganie które zrobiłem wyszło mnie w podobnych pieniądzach co oferowane na portalach aukcyjnych ale ma jedną bardzo dużą zaletę, mianowicie jest symetryczne czyli 2,5 obrotu w lewo i w prawo.

Te z portali mają 1,5 obrotu w prawo i2,5 w lewo porażka

Podnośnik super się sprawuje przy opryskiwaczu na nierównych polach

Posted

To super sprawa w przypadku podpinania cięższych i większych sprzętów np. talerzówki ponieważ nie trzeba tak super prosto podjeżdżać, jakoś wskoczy.

Wersja ostateczna trochę się zmieni tak więc po zakończonych modyfikacjach wstawię zdjęcia.

Prace i tak są podzielone ze względów finansowych i czasowych na tą i przyszłą zimę.

Posted

Tak to prawda.

Ale chciałbym jeszcze zrobić:

*tuza+WOM

*siłowniki zewnętrzne podnoszenia tylnych belek,

*pompę hydrauliczną z przodu zasilaną hydrolem

*gaszenie i odpalanie z kluczyka

*plus kilka bajerów przy turze

Posted
Po co Ci TUZ przy tym ciągniku? Jeśli masz tura to pług do śniegu możesz zaczepiać do tura i będzie na pewno lepiej niż przy tuzie, a c330 z inną maszyną zaczepioną na tuz raczej nie pójdzie. Pozdrawiam :)
Posted

Np.w niszczarce do trawy, jadąca przed traktorem zniszczy 100% trawy i zielska w międzyrzędziu a z tyłu niestety przygnieciona kołami pozostaje.

Mówię o uprawie międzyrzędowej maliny.

Modyfikacja zmniejszy częstotliwość zabiegów.

Posted
Ale popatrz gdzie masz mocowanie od tura, a gdzie od tuza. Obawiam się po prostu że jak przyczepisz do tego tuza jakąś maszynę to po prostu koła przednie ci będą rowy cieły i ciągnik nie za bardzo da radę. Wiesz jedna sprawa to jest to czy podnisie i to czy da radę z tym pracowac. Jednak próbuj coś zrobić, sam jestem ciekawy jak to może wyjść. ;) Pozdrawiam :)