krisodx Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 Witam.Czy wie ktoś może jak można zdobyć zawód rolnika nie chodząc do szkoły??Jakisz szybki kurs?Zależy mi na czasie. Quote
aagusia1008 Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 A na co Ci Kolego ten zawód, jeżeli mogę zapytać? Quote
SLOWPOCK Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 Niema chyba takiej mozliwosci:) Technikum rolnicze a potem akademia rolnicza:) Pozdrawiam Quote
aagusia1008 Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 Z tego co wiem (bo też się o to starałam) jeżeli chce się zdobyć zawód Rolnika to powinno się ukończyć kurs z zakresu prowadzenia produkcji rolniczej, a jeżeli na Technika Rolnika powinno się ukończyć dwa kursy kwalifikacyjne : prowadzenie produkcji rolniczej oraz organizację i nadzorowanie produkcji rolniczej . u mnie akurat takich kursów nie ma . Quote
VoYtek8 Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 Wiesz żeby być rolnikiem to wystarczy mieć na siebie zapisane 1ha ziemi i ubezpieczyć się w KRUS-ie, a jak chcesz zdobyć wykszałcenie w tym kierunku to tylko szkoły i to trochę potrwa. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 musisz popytać w najbliższej szkole rolniczej o jakiś kurs kwalifikacyjny, oprócz tego jakieś technika rolnicze. Quote
Miki Posted December 13, 2013 Report Posted December 13, 2013 Są jeszcze szkoły zawodowe o profilu rolnik. Quote
krisodx Posted December 13, 2013 Author Report Posted December 13, 2013 Koledzy to wszystko już wiem chodze do technikum rolniczego.Myślałem że może ktoś coś wie o innych sposobach (jakimś szkoleniu np) A na co Ci Kolego ten zawód' date=' jeżeli mogę zapytać?[/quote'] A przyda sie do młodego rolnika;) Quote
SLOWPOCK Posted December 13, 2013 Report Posted December 13, 2013 Kolego, szkolenia jeśli jakieś są, to nie dają ci one zawodu, a tym samym przywileju młodego rolnika Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted December 13, 2013 Report Posted December 13, 2013 nie do końca masz rację, są szkoły które prowadzą kursy kwalifikacyjne w zawodzie rolnik i w pełni akceptowane do młodego rolnika Quote
Recommended Posts