Jump to content

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Na Malyszomanie tak bo to bylo znacznie bardziej spektakularne, bo to byl skoczek ktory wygrywal dlatego ze byl swietny w tym co robil a nie dlatego ze mu sie udalo :) Uwazam ze bardzo wysoko ustawil poprzeczke i Stoch czy Zyla, raczej jej ni podniosa:0 Choc oczywiscie moge sie mylic :) Pozdrawiam :)
Posted
Ja jestem "skokomanem" oglądam od kiedy pamiętam większość konkursów w ciągu sezonu. Lubię ten sport bo jest piękny i Polska ma się czym i kim pochwalić jeśli chodzi o tą dyscypilnę. Prawda jest taka że od paru ładnych lat zawsze ktoś biało czerwony jest w czołówce i to miłe, przy okazji zaraziłem się oglądaniem biegów narciarskich więc zimowe niedziele spędzam zazwyczaj oglądając transmisje. Pozdrawiam :)
Posted

Racja Krzysztof Biegun zaczą wspaniale!

Ale teraz skacze słabo, a na tron powrócił król Gregor Schlirenzauer. O dziwo niemiecka młodzież się wybiła Fround, Wellinger, Kraus i spółka. Ale może Stoch i Żyła się obudzą po oprócz farta Bieguna to nam się nic nie udaje! A Stoch i Żyła mają rządzić i dzielić w tym sezonie!

Posted
Panowie spokojnie, dobrych Austryjaków i Niemców jest kilku, Norwegów też jest sporo, a my mamy Żyłę i Stocha na światowym poziomie, Bieguna któremu jak się poszczęści to jest dobrze, no i nie oszlifowane diamenty jak Kot czy Kubacki. Tak naparawdę to mamy 2 zawodników światowej klasy, więc mamy mniejsze sznase. Jednak to dopiero początek sezonu, zauważcie że Stoch co roku budzi się w ok. 5 konkursie, a najlepszą formę ma na koniec sezonu, a Żyła to trochę huśtawka formy i nierówne skoki, ale i jego czas nadejdzie w tym sezonie. Teraz nic nie jest przesądzone, jeszcze przed nami wiele wzlotów i upadków. Pozdrawiam :)
Posted
Witam.Koledzy i tak cieszmy się z tych zawodników co mamy.Jeszcze 10 lat temu był sam Małysz i nikogo innego z Polaków.To dzięki Małyszowi i jego sukcesom,zaczęto szukać nowych ,młodych zawodników.I dzięki temu mamy dziś kilku Polaków w zawodach i można popatrzeć sobie w tv.w weekendy.A z formą -różnie to bywa i szczęściem również np.wczorajszy skok Stocha na 141m i awans na 2 miejsce.DZIĘKI pozdrawiam.
Posted
Do tego weekendu nazwisko Ziobro kojarzyłem z pewnym nazwijmy to politykiem, teraz Ziobro kojarzę przede wszystkim z młodym genialnym skoczkiem który receptę na dobre skoki ma wypisaną na nartach. Poza tym Kamil leci po mistrzostwo, a Norwegowie, Niemcy i przede wszystkim banda świetnie wyszkolonych i przygotowanych Austryjaków mogą pomarzyć o jego wynikach. Teraz tylko niech Kot i Żyła się podciągną na 2 równe dobre skoki i na Polaków w tym sezonie nie będzie mocnych. ;) W ręczną to samo w sobie znalezienie się w półfinale było sukcesem bo poodpadały najlepsze drużyny w historii, a Polki grały dalej. ;) Ani o tym konkursie skoków nie wiem za dużo ani o meczu bo oglądałem oba na raz, więc znam tylko urywki. :D Pozdrawiam :)
Posted

Mamy Kamila Stocha wielkiego lidera. Maciek Kot i Piotrek Żyła oni nigdy nie psują skoków zawsze ta 15 jest. Bierzemy Jana Ziobro i mamy złoto na Igrzyskach :D I dwa indywidualne Kamila :D Było by fajnie ;)

• 4 weeks later...
Posted
PŚ Zakopane 2014 to była po prostu farsa... Nie wiem nawet jak zakończył się dzisiejszy konkurs bo stwierdziłem że nie warto oglądać skoków w których jest pomiędzy zawodnikami po 20 minut przerwy... Nie rozumiem jak to jest że FIS miejąc dostęp do dokładnych prognoz pogody zaczyna konkurs skoków narciarskich na ŚNIEGU w momencie gdy za parę minut ma zacząć lać deszcz. To jest Polska właśnie... xd U mnie w Mazowieckim -10 i śnieg pada cały czas, a w górach mamy wiosnę... :D Jeszcze szkoda wczorajszego drużynowego konkursu bo niestety tylko 4 miejsce, a realne było 3, a nawet 2... :c Pozdrawiam :)