Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skoki Narciarskie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

#41 kubusjettaII

kubusjettaII

moderator forum

• Super Moderator
  • 1627 postów

Napisano 15 luty 2014 - 21:38

Trzeba przyznać że ładnie chłopaki skakali pomimo wieku. Dwa złota w ciągu jednego dnia to naprawdę sztuka.
  • 0

#42 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 15 luty 2014 - 21:52

Hmm co tu dużo mówić jak ma sie formę to trzeba ją wykorzystać, ciekawe co na to Małysz?
Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na naszego łyżwiaka-strażaka który o 3 tysięczne wyszarpał złoto:)
Brawo chłopaki
Pozdrawiam
  • 0

#43 Rico

Rico

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów

Napisano 16 luty 2014 - 08:52

wiwat Polska, oby tak dalej chłopaki, brawo :)
  • 0

#44 edek

edek

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 557 postów

Napisano 16 luty 2014 - 12:00

Kamil Stoch złoto w skokach, Justyna Kowalczyk złoto w biegu narciarskim, Zbigniew Bródka złoto w łyżwiarstwie szybkim i znowu Kamil "Dominator" Stoch złoto !!!

Polacy kolekcjonują tylko złoto :) - nic dodać nic ująć :)

Powodzenia !!!!!!!!!!!!!
  • 0

#45 przemek2092

przemek2092

V.I.P

• Moderator
  • 1052 postów

Napisano 16 luty 2014 - 12:24

Gratulacje dla chłopaków ! same złota jak do tej pory ;) oby jeszcze coś nam wpadło ;) czekamy za drużynówką teraz ;)
  • 0

#46 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 17 luty 2014 - 21:41

Hmmm... Koniec Igrzysk Olimpijskich dla skoczków narciarskich, jakie z tego wyciągam wnioski? O Stochu będą pisać legendy, Polska drużyna z roku na rok jest coraz mocniejsza, bo może 4 miejsce nas nie zadowala, ale jest to najlepsza pozycja w historii, więc jest ciągły postęp, zauważyłem też że godziny przed telewizorem które spędziłem na ogladaniu skoków przez parę lat się sprawdziły i za 4 lata wybiorę się chyba do zakładu bukmacherskiego... :D Pozdrawiam :)
  • 0

#47 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 17 luty 2014 - 22:53

Wojtku mieliśmy już 3 miejcie drużynowo kiedyś więc to nie jest najlepsze miejsce;d
Cieszmy się ze złotego Kamila;d
  • 0

#48 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 18 luty 2014 - 00:23

Wojtku mieliśmy już 3 miejcie drużynowo kiedyś więc to nie jest najlepsze miejsce;d
Cieszmy się ze złotego Kamila;d

"Błyszczysz" kolego po raz kolejny... Zalecam się zagłębić w historię Zimowych Igrzysk Olimpijskich, gwarantuję Ci że jeśli będziesz ją nortował nawet dzień i noc to nie znajdziesz miejsca wyższego niż te zdobyte w Sochi... Owszem brąz Polska wywalczyła w 2013 roku, jednak na Mistrzostwach Świata we Włoszech (miasta nie pamiętam)... Mógłbym się smiać z tego co napisałeś jednak nie temu służy ten wątek. Jednak zanim coś napiszesz to proszę przemyśl to, a przede wszystkim jeśli kogoś poprawiasz to zwróć uwagę na to co ta osoba napisała, bo ja pisałem o IO, a ty wypisujesz Bóg wie o czym... Własnie w takich chwilach cieszę się z tego że jestem na tym forum, przed snem wchodzę na nie i teraz będę zasypiał roześmiany. :D Pozdrawiam :)
  • 0

#49 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 19 luty 2014 - 22:05

Umiem się przyznać do błędu. Chodziło mi o lepsze miejsce niż 4 w drużynówce ogólnie.
Czyli w Pucharze Świata a nie że na IO:D
I nie wiem dlaczego się śmiejesz z tego, że ktoś błąd popełnił.
  • 0

#50 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 25 luty 2014 - 20:23

Po raz kolejny popełniasz błąd bo Polska najwyżej była w konkursie drużynowym 2 (dwukrotnie), oczywiście jesli mówimy ogólnie o wszystkich zawodach..... :D Naprawdę zanim zaczniesz pisać na forum o skokach narciarskich to poznaj trochę ich historię (nie tą odległą tylko ostatnie 4 lata)... Pozdrawiam :)
  • 0

#51 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 02 marzec 2014 - 19:55

Kamil wygrał w pięknym stylu, drugi skok po prostu był rewelacyjny, technika nienaganna i odległość bliska rekordowi skoczni, rywale nie mieli żadnych szans. :D Cóż będzie emocjonująca końcówka sezonu, ale Stoch ma 60% szans na tytuł, więc bądźmy dobrej myśli. ;) Prevc nie wytrzymał chyba dziś presji i dlatego tak wyszedł mu pierwszy skok słabo i było pozamiatane, rzeczywistym zagrożeniem jest Freund który jest rozgoryczony po braku indywidualnego medalu na IO i teraz będzie robił wszystko żeby zdobyć puchar świata. Pozostaje jeszcze pytanie co się stało z resztą Polskiej drużyny? Problemem jest mała prędkość przy wybiciu się sztab szkoleniowy twierdzi że to wina smarowana nart bo w Lahti rozjazd był ze śniegu i lodu, a nie tak jak w Sochi sztuczny, zaś zawodnicy twierdzą że to wina pozycji ich najazdowej... Mam nadzieję że to się wyjaśni bo w 2017 MŚ mają odbyć się w Lahti więc lepiej żeby wszyscy nasi skoczkowie oswoili się z tą skocznią. :) Grunt w tym że Stoch w Kuopio będzie w koszulce lidera i oby ją utrzymał aż do Planicy, a to już niedługo. ^^ Pozdrawiam :)
  • 0

#52 Rico

Rico

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów

Napisano 03 marzec 2014 - 07:24

OD WCZORAJ POLSKĄ WALUTĄ JEST "KAMIL ZŁOTY" :):):)
  • 0

#53 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 04 marzec 2014 - 20:13

Jest pięknie! ;) Cóż teraz trzeba się skupić na dwóch konkursach w Norwegi bo tam Kamil może poniekąd zapewnić sobie wygraną, lepiej to zroibić wcześniej niż czekać aż do Planicy bo to przecież ojczyzna Prevca i w dodatku mamut, a Słoweniec jest świetnym lotnikiem, więc mogą pojawić się pewne problemy. ;) Teraz patrząc na skoki Stocha to czuję się jak kilka lat temu oglądając skoki dominującego wtedy Małysza gdy co by się nie działo byłem pewny że Polski skoczek nic nie zepsuje. :D Powtarzalność Stocha w dwóch skokach jest godna mistrza, dlatego Kamil powinien się skupić teraz bo przeszkodzić mu w tym może na pewno Prevc, ew. Freund... Oby tak dalej! ;) Pozdrawiam :)
  • 0

#54 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 09 marzec 2014 - 18:19

Dziś Stoch był "tylko" na 3 miejscu, jednak Prevc był dużo za nim, więc jest to miejsce jak najbardziej zadowalające, przewaga punktowa się zwiększyła i wszystko idzie w dobrym kierunku. Teraz ostatnim tegorocznym przystankiem jest Planica. :) Prevc to dobry lotnik, ale coś ostatnio formę stracił, Freund na mamutach jest słabszy od Kamila, a reszta w walce o Puchar Świata sie nie liczy, więc musiałaby nastąpić wielka niespodzianka żeby Kryształowa Kula nie znalazła się w rękach Kamila Stocha. ;) Pozdrawiam :)
  • 0

#55 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 09 marzec 2014 - 19:52

Wojtku masz dużo racji tyle że w dniu dzisiejszym to była wielka loteria bo w pierwszej serii warunki nie były zadowalające bo ciągle wiatrem kręciło no a w drugiej serii już było trochę lepiej z warunkami bynajmniej jak by tak nie wiało cały konkurs by całkiem inaczej wyglądał, bynajmniej biorąc pod uwagę pierwszy skok Kamila przy dobrych warunkach uważam że jego skok był by dużo lepszy bo miał gdzie jeszcze odlecieć ale nie ma co gdybać, przewagę ma sporą nad konkurencją:) więc jak najbardziej Kryształowa Kula jest w jego zasięgu.
Pozdrawiam
  • 0

#56 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 09 marzec 2014 - 20:52

Dobry skoczek cechuje się tym że lata daleko niezależnie do wiatru... :D Małysz w najlepszych czasach skakał dobrze i wygraywał bez względu na ruchy powietrza, sam Janne Ahonen w wywiadach wielokrotnie podkreślał że jeśli skoczek jest w formie to nie patrzy na wiatr. ;) Po prostu dziś Freund okazał się lepszy, a Bardal skakał u siebie. ;) Teraz będzie Planica i skocznia na której Kamil oddaje dobre skoki, więc nie ma się o co martwić. Pozdrawiam :)
  • 0

#57 michus

michus

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 18 postów

Napisano 01 kwiecień 2014 - 14:17

A widzieliście Prima Aprilisowy filmik?
Małysz się teraz na taxi przerzucił :)
http://nowymarketing...ja-orla-z-wisly
  • 0

#58 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 21 grudzień 2014 - 16:25

Panowie sezon w pełni, turniej czterech skoczni zaraz, nasz mistrz lecz kontuzje, a reszta zespołu marnie funkcjonuje. Jak to widzicie? Będzie się w tym roku z czego cieszyć? Bo ja jestem zaniepokojony obecną sytuacją. Pozdrawiam :)
  • 0

#59 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 30 styczeń 2015 - 19:58

Witam temat trochę zamarl więc trochę go pobudzę :) A to dlatego że Kamil polecial dalekoooooo :) w Willingen i oczywiście zawody ukończyl na pierwszym miejscu.

Pozdrawiam

• 0

#60 Romuss

Romuss

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 05 kwiecień 2020 - 11:47

Ja również jestem dużym fanem skoków narciarskich i szkoda, że ten sezon jednak skończył się wcześniej... teraz jako, że mam sporo czasu wolnego to zacząłem sobie grać w grę przeglądarkową Ski Jumps online, gdzie można się wcielić w postać ulubionego zawodnika i rywalizować o jak najlepsze miejsca i odległości w kolejnych konkursach. Może komuś też przypadnie do gustu ;)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych