Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Nigdzie na forum nie znalazłem informacji o zastosowaniu np Agt w niskoobszarowych gospodarstwach ekologicznych a są oszczedniejsze od tradycyjnych 30estek a nozliwosci iwarunki mają podobne. Wiec zastanawiam się nad inwestycją w taki ciagnik sadowniczo gospodarski.

Posted
Odziedziczyłem małe (5ha) gospodarstwo, w obrębie którego są łąki-50% w połowie porośnięte są olchą, którą będę regularnie pozyskiwać. W przyszłości zamierzam zająć się szkółkarstwem i choinkarstwem. Chodzi mi o ciągnik, który jest dobry na podmokły teren, koszenie tych łąk oraz do orki na suchszych obszarach ok. 1 ha( na użytek własny i gości ponieważ buduję 3 domki letniskowe.) -Dlatego ciągnik "wymarzyłem" sobie na 4 kołach identycznej wielkości, nie kojarzy się stricte z rolnictwem tylko raczej z agroturystyką dzięki swojemu innemu wyglądowi, a również taka konstrukcja ułatwia odśnieżanie, trochę inny rozkład masy i nie znosi przodu ciągnika.
Posted

Marka Goldoni prezentuje się również godnie, i moc ma bardzie konkurencyjną niż AGT 850. Uważam, że w pracy mogłaby nawet z Sześćdziesiątka konkurować odnośnie mocy, ale czy faktycznie można polegać na jednakowego rozmiaru kołach, .. a jak z awaryjnością tych ciągników.. , i czy taka konstrukcja pozwala na wszystkie prace rolne, a nie komunalne?

Forumowiczom składam najserdeczniejsze życzenia na nadchodzące święta, oraz spełnienia chociaż części morzeń w nadchodzącym nowym roku!