leszkoma Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 Tomil85, to były wieki temu choć dla mnie to tak jak by to było niedawno . Kiedyś to było wydarzenie jechać do CCCP ale jako młody uczeń szkoły rolniczej na zaproszenie ,,kolektywu młodzieży z bratniego państwa'' . Nie pamiętam wiele bo nie przywiązywałem do tego uwagi ale Ziłem przywiezli ziemniaki i wsypali do kosza zasypowego na dole . Taśmą szły do góry i były segregowane przez kobiety do tych zbiorników z prawej i lewej strony,po zapełnieni ich następne samochody to odwoziły. Wiem ze gdzieś leciała jeszcze ziemia bo pamiętam ze kilku ludzi ładowało ją ręcznie na wóz konny i wywoziło. Quote
henryk Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 mniej więcej 30 lat temu-to naprawdę nie są wieki,pamiętam jak dziś ciepły wiosenny dzień i na dodatek jak na złość gorący wiatr ze wschodu... Quote
leszkoma Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 Może byliśy tam razem ? Tam byli uczniowie po kilkoro z szkół z calego dawnego woj pozańskiego. Quote
Recommended Posts