Jump to content

Recommended Posts

Posted
W sumie kolego, nie chcę nic mówić, ale temat o poszukiwaniu ciągnika do 50000 zł już pojawiał się kilka razy.. Zależy jaki masz areał tak jak pisze Kuba.. Ale może warto przejrzeć wątki? Pozdrawiam :)
  • 4 weeks later...
Posted
Jeśli masz 30ha gospodarstwo. To polecałbym, mimo wszystko, ursusa. Nie wiem z jakimi maszynami miałby pracować, ale do 120km spokojnie cos da się kupić. Dlaczego ursus? Ponieważ nie wydasz majątku na części zamienne. Silniki są wytrzymałe i mało palą. Oczywiście musisz liczyc sie z tym, ze kazdej wiosny cos moze byc do zrobienia. alem wydaje mi sie ze i tak wyjdzie taniej. sam mam obecnie dylemat. czy brac kredyt na cos nowoczesnego, czy kupic wiekszego ursusa. i chyba wybiore to drugie
Posted

Do 50 kola mozesz brac wszystko z lat 90-98 nawet ze zachodu.

Sorry ale ja bym sie nie bral na ursusa, dlaczego?

Bo jezdzilem i na ursusach i na zachodnim sprzecie - sam w gospodartswie sie pozbylem ostatniego ursusa i wymieniam to na zachodnie ciagniki.

Ja od lat smigam na MFach roznej masci - byly 3080, 3125, 3645, obecnie 3120 i 675

Na te 30 ha szukaj sobie ladnego 3115 3120 albo Same Silvera bo spokojnie za ta kwote kupisz - znajomy w zeszlym roku sprzedal dwie sztuki 90 i 100 km z 96 roku po 44 tys zl w naprawde dobrym stanie.

Teraz ma fajna Valtre 2000 rok 95 km ale za 65 tys ale pewnie cos by z tego zeszlo a dzisiaj ja ogladalem i naprawde fajnie wyposarzony i mocny ciagnik ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...