jakuban1 Posted December 14, 2013 Report Posted December 14, 2013 Wita. W następnym roku planuje zakupić kombajn Massey Ferguson DELTA Hybrid. Jakie są wasze opinie na temat tej marki? Może jakiś z forumowiczów go posiada? Wybrać MF czy coś innego na Areał 80Ha swojego+ Usługi ok. 60Ha. Myślałem też nad Claasem Tucano/LexionTu jest w pracy: [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WvZT2awghPw Quote
michael00ursus Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 Ja proponował bym ci claasa Avero240 lub Tucano, bardzo dobrze czyści i nie zostawia na polu, bo zdążają się i ze niektóre nowe kombajny zostawiają. Quote
kubusjettaII Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 ja chyba też postawił bym na claasa. nie mam nic do MF ale nie wiem jak w tym przypadku zastąpienie klawiszy wytrząsaczy dwoma rotorami będzie się sprawdzało przy dłłuuggiej słomie, że może się zapychać, mam obawy (i nie tylko ja). ale to w końcu inżynierowie, a nie ja to wymyślałem. powinieneś zapytać kogoś kto eksploatuje coś podobnego... Quote
jakuban1 Posted December 18, 2013 Author Report Posted December 18, 2013 kubusjetta A jakiego byś polecił? Co sądzisz o CLAAS TUCANO 480, CLAAS LEXION 580? Quote
kubusjettaII Posted December 19, 2013 Report Posted December 19, 2013 myślę że Tucano w zupełności by wystarczył dla Ciebie. ale on ma rotor (nie wiem dlaczego ale jakoś sceptycznie do niego podchodzę). co do Lexion jest na klawiszach ale nie wiem czy model 580 jest jeszcze dostępny nowy, wydaje mi się że 620 to najmniejszy model jaki jest w ofercie. pamiętaj że to i tak ty nim będziesz pracować, dobierz maszynę do swoich potrzeb. Quote
jakuban1 Posted December 19, 2013 Author Report Posted December 19, 2013 Ale słyszałem że ten też dobrze czyści i nie zostawia. Moze wypowie się ktoś jeszcze na temat MF i Classa Tucano 480, Lexiona 680. Quote
Recommended Posts