Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam, niektórzy mają zbędne maszyny czy też urządzenia, i nie koniecznie chcą sprzedać bo to różnie z tymi cenami, a tutaj chciałbym zaproponować wątek zamiany.

posiadam pług 3 skibowy unia grudziądz - zamienię z dopłatą na 4 skiby lub 5 skibowy, o kontakt proszę w wiadomościach prywatnych

Posted
bardzo dobry pomysl "kwiato5"jedni nie uzywaja juz niektorych maszyn a sa w dobrym stanie i komus mogly by jeszcze dlugo sluzyc.Ja posiadam przyczepe samozbierajaca calkiem sprawna nie uzywam jej juz od dawna a zamienil bym na przyczepe lub siewnik(poznaniak)
Posted
4 skibowy akurat do niego, a jeżeli chodzi o 5 to dlatego aby 1 odkręcić i oborywacz zrobić, 5 skibowe są niewiele droższe od 4 a skiba jedna więcej :)
Posted
Z tego co wiem to c385 idzie z 4skibowcem tylko na słabych ziemiach (piachach), na ziemiach cięższych brak przedniego napędu będzie widoczny i nie sądze żeby ciągnik dał radę. Pozdrawiam :)
Posted

masz rację, ale orałem 3 skibowym i idzie aż miło, kuzyn ma zetora 8045 = c-385 on gania 4 skibowym a pola po sąsiedzku, jeździ 4 terenową w 4 skibach, a ja ganiam 2 szosową w 3 skibach. dlatego pomyślałem o 4.

zamienię kultywator polski 1985r 2,1m na rozsiewacz nawozu np lej, lub wóz do traktora

Posted
No ale przecież Zetor 8045 ma 4x4 i nim na pewno da się ciągać bez problemu 4 skibowca, a Ursus c385 to raczej do 3 skibowego jest przystosowany, no chyba że na lekkich ziemiach się nim pracuje to 4 można czepiać. Pozdrawiam :)
Posted
wątek bardzo ciekawy ale widzę że zaczyna się zaśmiecanie zbędnymi dyskusjami "czy da radę", każdego indywidualna srawa po co to? niech ktoś napisze co ma a co potrzebuje i wystarczy, wiem że nie mam nic na razie na zamianę i się wyrwałem przed szereg ale to tylko moja sugestia. jeśli ktoś przez to poczuł się urażony to od razu przepraszam.
Posted

zamienie c 328 na 3p lub mf235 lub zetora5011 lub c 330.

znajomy ze wsi ma 360 tylko mu pękła skrzynia, ten traktor stoi teraz leży :) ale nie ma dużo pola to może się dogadacie:) numer podam na priv.

Posted
to nie ciekawie;[ widziałem skrzynie jak pourywały się łapki i powiększyły ten otwór kwadratowy po lewej ale żeby się złamała to nie widziałem pewnie nie szanował i tak to się skończyło powinien kupić skrzynię za 1500 i dalej heja w pole;]
Posted
Na razie to trzymam na nim beczkę tysiączkę:)no i trzeba by mu trochę kola poprawić i burty zafundować choć pierwotnie te wozy chyba miały burty szczeblowe a obecnie ich nie ma:(