Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak jak w temacie

Gospodarstwo 50ha(zamiar powiększenia)

Potrzebuje propozycji na temat rozrzutnika

Myślałem nad URSUS N-270 lub macie inne propozycje tak do 100,000 tysięcy.Będzie on służył do wywożenia obornika i zwożenia kukurydzy.

pracować przy rozrzutniku będzie ursus 1614.

Ile może wynieść koszt generalnego remontu ursusa 1614

Pracowałby u mnie tylko z laweta do zwożenia bel pług i rozrzutnik ewentualnie kultywator itp.

Traktor do tura

Myślałem nad ursusem 10014h pracował by także może z prasą , siewnikiem do zboża i kukurydzy, z kultywatorem do oprysków i kosiarki

podajcie też wasze propozycje(nowe ciągniki wchodzą tylko w grę) tak do 150,000

i pytanie posiadam tez ursusa 330 i tu pytanie zostawić go i remontować do zgrabiarki przetrząsacza i może oprysków czy może pomyśleć nad czymś w stylu ursusa 5044(i pytanie czy by dał radę jeździć z dwoma kosiarkami przód i tył?)

Posted
330 zostaw, żaden inny ciągnik tak mało nie spali a do lekkich prac w sam raz, 1614 prosta konstrukcja i wytrzymałe traktorki, kupisz nowego to zanim dotrzesz to trzeba w pole gonić i mało też nie kosztują,
Posted

co do ursusa 1614 to nie jest ten z nowych modeli tylko z 87 roku

Chce przeprowadzić w nim generalny remont.Nie jest od nowości u mnie tylko od niecałych 2 lat dlatego te pytanie

a co do reszty z mojego postu? Jakieś propozycje.

Posted
robiłem to samo, ale nie piaskowałem blach, mianowicie mała szlifierka kątowa szczotka druciana na nią i ogień, potem mycie rozpuszczalnikiem i malowanie. Kosztowała mnie tylko farba 2l granit czerwona, 2l czarna.