Jump to content

Recommended Posts

Posted

Claas jest zawsze godny uwagi nawet jeżeli chodzi o taki stary kombajn jak dominator. Znajomy miał taki ale w tym roku zamienił na nowy z dotacją. Nigdy nie narzekał ale wydajność to już nie to samo co nowszych dwubębnowych modeli.

Jest to odpowiednik gabarytowy naszego bizona, podstawowa jednak różnica, że bizonem więcej się kreci kluczem francuskim niż kosi, stare claasy są pod tym kątem o 3 epoki do przodu. Uważam że jest to dobry sprzęt dla przeciętnego naszego gospodarstwa i jeszcze na boku można trochę na usługach dorobić. U nas sobie chwalą te kombajny bo po nich to jeszcze słomę można sprasować, po tych nowych to już tylko plewy lecą.

Posted

Kombajn zbożowy CLAAS DOMINATOR to naprawde stary sprawdzony sprzet, jak kiedyś czytałem to własnie od tego modelu firma Claas zdobyła miano najlpszych producnetópw kombajnów do zboża.

Jak pasuje Ci ta wydajność to sprzęt jest nie do zajechania, do bizona nie ma co porównywać. Jak ostatnio chodziłem po sprzedawcach to cena, te modele juz za 50tys. złotych można by dostać w dobrym stanie.

• 2 weeks later...
Guest Gość
Posted
miałem claasa merkatora a chcę kupić dominatora 85 co o nim myślicie i czy na chydro czy lepiej zwykły
  • 4 weeks later...
Guest Gość
Posted
lepiej zwykły bo koszty ewentualnej naprawy są drogie a przy starszych kombajnach może to się zdarzyć ja mam 108 maxi z chydro to jest fajna rzecz
  • 4 weeks later...
Guest Gość
Posted

witam ja tez mam claasa Dominatora 76 maszyna naprawde super

pracowalem nim na 30h teraz mi sie gospodarstwo troszke powiekszylo i planuje zmiane na wiekszy jak by ktos byl zainteresowany nim to prosze o kontakt 506553161 maszyna naprawse super z rozdrabniaczem i kabina hydrauliczny wysyp stani idealny

• 8 months later...
Posted
Witam. mam taki problem iż ja osobiście posiadam CLAAS DOMINATOR 76 na hydrostacie i chodzi on bez zarzutu. Lecz mój znajomy ma identycznego i coś mu szwankuje ponieważ nie pobiera wszystkiej słomy z hedera tylko zawija i wyrzuca nad heder. a słoma jak wylatuje z tyłu to jest rozdrobniona. pomiomo ze nie ma on siekacza!!! czy to może być wina łańcucha pobierającego? lecz niby jest dobrze naciągnięty... co to może być? proszę o info.... Pozdramiwam.