marcin000044 Posted March 1, 2011 Report Posted March 1, 2011 Witam chciał bym się dowiedzieć czy claas ten jest godny uwagi czy nie.Prosze o rady bo jestem zielony w tym temacie Quote
rolnik1500 Posted March 1, 2011 Report Posted March 1, 2011 Claas jest zawsze godny uwagi nawet jeżeli chodzi o taki stary kombajn jak dominator. Znajomy miał taki ale w tym roku zamienił na nowy z dotacją. Nigdy nie narzekał ale wydajność to już nie to samo co nowszych dwubębnowych modeli. Jest to odpowiednik gabarytowy naszego bizona, podstawowa jednak różnica, że bizonem więcej się kreci kluczem francuskim niż kosi, stare claasy są pod tym kątem o 3 epoki do przodu. Uważam że jest to dobry sprzęt dla przeciętnego naszego gospodarstwa i jeszcze na boku można trochę na usługach dorobić. U nas sobie chwalą te kombajny bo po nich to jeszcze słomę można sprasować, po tych nowych to już tylko plewy lecą. Quote
Kowalik Posted March 2, 2011 Report Posted March 2, 2011 Kombajn zbożowy CLAAS DOMINATOR to naprawde stary sprawdzony sprzet, jak kiedyś czytałem to własnie od tego modelu firma Claas zdobyła miano najlpszych producnetópw kombajnów do zboża. Jak pasuje Ci ta wydajność to sprzęt jest nie do zajechania, do bizona nie ma co porównywać. Jak ostatnio chodziłem po sprzedawcach to cena, te modele juz za 50tys. złotych można by dostać w dobrym stanie. Quote
Guest Gość Posted March 16, 2011 Report Posted March 16, 2011 miałem claasa merkatora a chcę kupić dominatora 85 co o nim myślicie i czy na chydro czy lepiej zwykły Quote
Guest Gość Posted April 7, 2011 Report Posted April 7, 2011 lepiej zwykły bo koszty ewentualnej naprawy są drogie a przy starszych kombajnach może to się zdarzyć ja mam 108 maxi z chydro to jest fajna rzecz Quote
Guest Gość Posted May 3, 2011 Report Posted May 3, 2011 witam ja tez mam claasa Dominatora 76 maszyna naprawde super pracowalem nim na 30h teraz mi sie gospodarstwo troszke powiekszylo i planuje zmiane na wiekszy jak by ktos byl zainteresowany nim to prosze o kontakt 506553161 maszyna naprawse super z rozdrabniaczem i kabina hydrauliczny wysyp stani idealny Quote
jedrzejaszek_KOL Posted January 21, 2012 Report Posted January 21, 2012 Witam. mam taki problem iż ja osobiście posiadam CLAAS DOMINATOR 76 na hydrostacie i chodzi on bez zarzutu. Lecz mój znajomy ma identycznego i coś mu szwankuje ponieważ nie pobiera wszystkiej słomy z hedera tylko zawija i wyrzuca nad heder. a słoma jak wylatuje z tyłu to jest rozdrobniona. pomiomo ze nie ma on siekacza!!! czy to może być wina łańcucha pobierającego? lecz niby jest dobrze naciągnięty... co to może być? proszę o info.... Pozdramiwam. Quote
przemo137 Posted January 22, 2012 Report Posted January 22, 2012 Jak to mówią ludzie ironiczni Klaas to dobry zakup od razu kosi i sieje Ja się pod tym nie podpisuje ;D Quote
Adams Posted January 23, 2012 Report Posted January 23, 2012 Jest o nim głośno na rynku maszyn więc chyba to nie jakaś podróba. Quote
Recommended Posts