Jarek66 Posted December 18, 2013 Report Posted December 18, 2013 Planuję zakup traktora . Co powiecie o Jon Deer 5020M i Kubota 87 ? Który lepszy ? Quote
aagusia1008 Posted December 18, 2013 Report Posted December 18, 2013 Zapewne zdania będą podzielone, ale ja stawiam na John Deere'a. Pozdrawiam Quote
jakuban1 Posted December 18, 2013 Report Posted December 18, 2013 Zależy do jakich prac. Ale poleciłbym ci John Deere:P Quote
Jarek66 Posted December 19, 2013 Author Report Posted December 19, 2013 Do ciężkich prac polowych Quote
jakuban1 Posted December 19, 2013 Report Posted December 19, 2013 No to wybierz John Deere. Kubote wybrałbym do lekkich takich jak nawóz, oprysk. Quote
rolnik1500 Posted December 19, 2013 Report Posted December 19, 2013 Ja zastanawiałem się nad zakupem Kuboty, ale ostatecznie wybrałem New Holanda TD5030. Nie to że miałbym coś do Kuboty ale bałem się że mogę mieć problem z serwisem. Bo jak się okazało ten dealer u nas to nie ma z abardzo serwisantów. Słyszałem że ma ludzi z łapanki. New Holand a jest u nas dużo i przynajmniej jak coś się dzieje co sam nie potrafię zaradzić to serwisant przyjeżdża tego samego dnia. Moja sugestia jest taka by wyszperać jak jest z serwisem tej Kuboty. Bo części do JD są napewno na centralnym magazynie w Polsce zawsze od ręki, a z Kubotą jakiś czas temu nie było magazynu części - chyba że to się zmieniło. Quote
VoYtek8 Posted December 19, 2013 Report Posted December 19, 2013 Oba ciągniki to są naprawdę dobrych marek, jednak ja uważam że John Deer jest lepszy do ciężkich prac jak orka czy agregat, jest solidniejszy bo w końcu wyrób zachodni, a nie azjatycki. Dealerów, serwisów i sklepów z częściami John Deera jest mnóstwo, a Kubota znaną marką w Polsce nie jest więc z tym mogą być problemy. Pozdrawiam Quote
swidnik125 Posted December 19, 2013 Report Posted December 19, 2013 Stawiam, na John Deere, musisz brać też pod uwagę jak napisał kolega wyżej serwis, mianowicie jak jest z nim w Twojej miejscowości z obiema markami. Quote
íktorn Posted December 24, 2013 Report Posted December 24, 2013 U nas jeden rolnik zakupił kubote i nie ma problemu z serwisemMocna. Strona będzie silnik i skrzynia biegów i nie odbiega jakością od JDTymbardziej ze m są robione w mexyku .plusem będzie mniejsze zuzycie ropy nie dziwię się bo jeśli chodzi o popularność w polsce to JD bije kubote na głowęJeśli chodzi o produkcję tzn ilość to kubota wyprodukowałaNa pewno silników więcej z częściami nie ma kłopotuOstatnio kubota wykupiła kvernlanda aby zaistnieć w europie nie tylko jako producent ladowarek i ciagnikowBył u mnie serwis z JD złożyć maszyne i serwisanci też z lapanki Quote
Stiven1983 Posted December 24, 2013 Report Posted December 24, 2013 Każda maszyna ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne. Jakiej byś nie wybrał będziesz zadowolony. Quote
íktorn Posted December 24, 2013 Report Posted December 24, 2013 Nie zawsze jest człowiek zadowolony kupiłem polską prasę i szlagmnie trafiał przez chińskie łancuchy i niedbale wykonanieZa rok dwa kupię zachodnia bo to są dobre prasy jak robisz do 500 balotow roczniePrawie 4 sezony a już kilka remątow Quote
Recommended Posts