Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja zastanawiałem się nad zakupem Kuboty, ale ostatecznie wybrałem New Holanda TD5030. Nie to że miałbym coś do Kuboty ale bałem się że mogę mieć problem z serwisem. Bo jak się okazało ten dealer u nas to nie ma z abardzo serwisantów. Słyszałem że ma ludzi z łapanki. New Holand a jest u nas dużo i przynajmniej jak coś się dzieje co sam nie potrafię zaradzić to serwisant przyjeżdża tego samego dnia.

Moja sugestia jest taka by wyszperać jak jest z serwisem tej Kuboty. Bo części do JD są napewno na centralnym magazynie w Polsce zawsze od ręki, a z Kubotą jakiś czas temu nie było magazynu części - chyba że to się zmieniło.

Posted
Oba ciągniki to są naprawdę dobrych marek, jednak ja uważam że John Deer jest lepszy do ciężkich prac jak orka czy agregat, jest solidniejszy bo w końcu wyrób zachodni, a nie azjatycki. Dealerów, serwisów i sklepów z częściami John Deera jest mnóstwo, a Kubota znaną marką w Polsce nie jest więc z tym mogą być problemy. Pozdrawiam :)
Posted

U nas jeden rolnik zakupił kubote i nie ma problemu z serwisem

Mocna. Strona będzie silnik i skrzynia biegów i nie odbiega jakością od JD

Tymbardziej ze m są robione w mexyku .plusem będzie mniejsze zuzycie ropy nie dziwię się bo jeśli chodzi o popularność w polsce to JD bije kubote na głowę

Jeśli chodzi o produkcję tzn ilość to kubota wyprodukowała

Na pewno silników więcej z częściami nie ma kłopotu

Ostatnio kubota wykupiła kvernlanda aby zaistnieć w europie nie tylko jako producent ladowarek i ciagnikow

Był u mnie serwis z JD złożyć maszyne i serwisanci też z lapanki

Posted

Nie zawsze jest człowiek zadowolony kupiłem polską prasę

i szlagmnie trafiał przez chińskie łancuchy i niedbale wykonanie

Za rok dwa kupię zachodnia bo to są dobre prasy jak robisz do 500 balotow rocznie

Prawie 4 sezony a już kilka remątow